Teška sudbina Mire Furlan: Progonjena zbog ljubavi sa Srbinom, proglašena izdajicom, pretili joj smrću...

22.01.2021

07:35 >> 09:51

0

Autor: Dejan Ćirić

Iako je stekla veliku slavu, njen put ka uspehu nije bio nimalo lak

Teška sudbina Mire Furlan: Progonjena zbog ljubavi sa Srbinom, proglašena izdajicom, pretili joj smrću...
Copyright Mira Furlan/Profimedia

Zbog ljubavi sa Srbinom proglasili su je izdajicom, oduzeli su joj stan, ali uspeh koji je usledio sve je nadjačao. Iako je stekla veliku slavu, njen put ka uspehu nije bio nimalo lak.

Rođena je u Zagrebu, a sada već davne 1991. godine, Mira se odselila u Ameriku, gde je otpočela potpuno novi život. Međutim, njenom putu do uspeha prethodio je niz nesrećnih događaja. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala.

Godine 1986. glumica je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića, sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a i svakodnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Profimedia

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su potom otišli u SAD.

Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav.

Pročitajte još

U periodu od 2004. do 2008. Mira Furlan je glumila u američkoj seriji “Izgubljeni”, koja je ostvarila planetarni uspeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji.

Ubrzo je dostigla izuzetan ugled u Americi, te je 2014. dobila ponudu da predaje na filmskoj akademiji u Los Anđelesu, a nakon toga i na Njujorškoj filmskoj akademiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike