Rajko Grlić: Mira Furlan je bila i ostaće zauvek prava heroina

22.01.2021

11:27 >> 11:04

0

Krhka i snažna, krajnje osetljiva i istovremeno hrabra žena. Posedovala je istančan osećaj za pravdu i snagu da, kao malo ko ovde, javno govori o nepravdi,

Rajko Grlić: Mira Furlan je bila i ostaće zauvek prava heroina
Copyright Z. Milutinovic/ ATAImages

Cenjeni filmski reditelj Rajko Grlić kazao je povodom preranog odlaska Mire Furlan da je bila najveća jugoslovenska i hrvatska glumica njegove generacije.

– Krhka i snažna, krajnje osetljiva i istovremeno hrabra žena. Bila je začuđujuće obrazovana i nadasve talentovana. Posedovala je istančan osećaj za pravdu i snagu da, kao malo ko ovde, javno govori o nepravdi – rekao je Grlić.

Podsetio je da je imala veliku karijeru i život koji je uprkos uspehu nimalo nije mazio.

– Bila je i takva će zauvek ostati, prava heroina – naglasio je reditelj.

Mira Furlan ostaće, između ostalog, zapamćena i po ulogama u Grlićevim filmovima “U raljama života” i “Za sreću je potrebno troje”.

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić rekao je da je Mira Furlan bila jedan od simbola umetnosti ovih prostora.

Antonio Ahel/ATAImages

Povodom smrti slavne glumice Pantelić kaže da mu je jako teško da o njoj govori u prošlom vremenu, jer “oni koji iza sebe ostave značajan trag nikada ne umiru.”

Pročitajte još

– Vest o smrti Mire Furlan me jako potresla. Otišla je velika glumica i divna osoba. Talentovana, lepa i mudro tiha. Iza sebe je ostavila mnogo nezaboravnih uloga, a u poslednjoj, ulozi karijere koju je ostvarila u našoj kinematografiji gledaćemo je u filmu “Pred nama” reditelja Aleksandra Adžića na predstojećem 49. Festu – kazao je Pantelić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike