Nebojša Dugalić o Balaševiću: Nema nijedne faze mog života koja nije stala u njegovu pesmu

22.02.2021

10:19

0

Autor: Dejan Ćirić

Onda kada sam razmišljao o tome da treba voleti, mislio sam, ako ne možeš da voliš onako kako Đole peva, nemoj da se petljaš u to, nemoj da govoriš o lju

Nebojša Dugalić o Balaševiću: Nema nijedne faze mog života koja nije stala u njegovu pesmu
Copyright Nebojša Dugalić Antonio Ahel / ATA Images

Glumac Nebojša Dugalić je sinoć sa svojim kolegom Borisom Pingovićem gostovao u specijalnoj emisiji „Pesnik panonskog srca“ na prvom programu Radio-televizije Srbije posvećenoj nedavno preminulom Đorđu Balaševiću. Njih dvojica su prvo zajedno izveli Đoletovu numeru „Slovenska“, da bi kasnije pričali o jednom od najvećih umetnika sa ovih prostora koji nas je prerano napustio 19. februara, u 67 godini života.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Nebojša Dugalić je vrlo emotivno govorio o Đorđu, zadržavajući suze.

– Pamtiš njegov život kada su izlazile njegove pesme. Njegove pesme su izlazile nepogrešivo tačno kada je trebalo da opevaju nešto moje. Nema nijedne faze mog života koja nije stala u njegovu pesmu. Kad sam bio mali, znao sam kako mirišu i trske i šaš od kad sazriju do kad se osuše, i znam kako je to gledati kroz trsku i šaš. U vojsci sam dobijao slobodne dane zato što sam svojim kolegama vojnicima pevao njegove pesme. Onda, kada sam razmišljao o tome da treba voleti, mislio sam, ako ne možeš da voliš onako kako Đole peva, nemoj da se petljaš u to, nemoj da govoriš o ljubavi uopšte. Kada sam dobio decu, onda sam mislio ako ne naučim decu da vole Đoletove pesme, nisam uspeo dobro da ih vaspitam – rekao je Nebojša i nastavio:

Pročitajte još

– On je bio u meni i ostaće sasvim sigurno besmrtan. Nisam ni mislio da on može da ode. Proživeo sam mnoge smrti, ali to što je Boris spomenuo vezano za detinjstvo i to koliko se razvlači detinjstvo kao žvaka, posle ovog odlaska više nisam mali. To mi jako teško pada, ali probaću da budem mali, zašto što znam da bi to Đole voleo. Imao sam sreće da ga upoznam. Jednom sam mu rekao: „Đole, ja sam sasvim sigurno barem jedno 100 puta više od tebe otpevao svaku tvoju pesmu“. I to je sigurno tako. Hvala mu na svemu – zaključio je Dugalić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike