Zoran Predin peva Arsena prvi put bez Damira Kukuruzovića: Sviramo za njegovu zvezdu na nebu

05.03.2021

10:04 >> 16:00

0

Muzičar se prisetio kako su počeli da sarađuju na tom projektu posvećenom Dediću, koji je iznedrio album i istoimenu koncertnu turneju 2019. godine

Zoran Predin peva Arsena prvi put bez Damira Kukuruzovića: Sviramo za njegovu zvezdu na nebu
Copyright ATA Images/Stefan Tomašević

Čuveni slovenački kantautor Zoran Predin, u subotu, 13. marta iz dvorane Cankarjevog doma u Ljubljani održaće onlajn koncert “Zoran peva Arsena”, što će biti prvi nastup bez njegovog prijatelja džez gitariste Damira Kukuruzovića, koji je preminuo u 46. godini pred kraj prošle godine.

Zato je sada pravi naziv benda Zoran Predin i Damirov Ðango bend, a muzičar se prisetio kako su Damir i on počeli da sarađuju na tom projektu posvećenom Arsenu Dediću, koji je iznedrio album i istoimenu koncertnu turneju 2019. godine.

– Kad sam predložio da napravimo Arsenove bisere u “gypsy swing” aranžmanima, Damir je digao obrve i u tom trenutku, zabrinuo sam se šta će mi odgovoriti. Onda mi je svojim zaraznim osmehom samo klimnuo i dodao, da ako ja to želim, on će napraviti sve da se to realizuje. U tom su se trenutku rodili novi originali Arsenovih najlepših balada – otkrio je Predin, podjednako uspešan u solo karijeri i kao lider kultnog benda “Lačni Franz”.

ATA Images/Antonio Ahel

– Prijateljstvo i druženje sa Damirom bilo je čisti užitak, pun najboljeg “gypsy swinga” i uvek prisutne dobre volje. Njegovo vrhunsko sviranje svaki put bi me ponelo u sedmo nebo. Sa Damirom sam dobio još jednog brata – emotivno je ispričao muzičar.

Kaže da mu zabrana prelaska granice nije dozvolila da bude prisutan na sahrani, što mu je, priznaje, teško palo.

– Damirova Marijana je rekla, da bi on sigurno voleo da nastavimo sa sviranjem, koje mu je život značilo – ispričao je.

Violinista Bruno Urlić je predložio mladog Damirovog učenika i fana Juraja Markača da preuzme Damirove gitarističke deonice kako bi izveli kompletan program “Zoran pjeva Arsena”.

Predin kaže da se Juraj pokazao kao odličan izbor, tehnički odličan, siguran u izvedbi i iskreno predan muzici koja se izvodi, te da je već nakon par proba primljen u bend bez primedbi.

– Svirajući njegovu omiljenu muziku poklonićemo se maestru Damiru Kukuruzoviću i poslati pozdrave njegovoj zvezdi na nebu – poručio je na kraju Predin.

Slovenački muzičar je sa ovim projektom sa Damirom i njegovom Ðango grupom već gostovao u Beogradu na veoma zapaženom koncertu u Kombank Dvorani pred kraj 2019. godine.

Takođe, početkom 2019. imao je koncert na Kolarcu sa koleginicom Anjom Rupel, poznatom iz sastava “Video Sex”, dok je sa grupom “Lačni Franz” poslednji put nastupio u srpskoj prestonici krajem decembra 2017. u sali “Amerikana” Doma omladine.

Pročitajte još

Ulaznice za ovaj onlajn koncert publika može potražiti na platformi https://live.cd-cc.si, koja će biti aktivna nedelju dana pre koncerta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike