„Bolji život“ mu je promenio život: Najpoznatija uloga Borisa Komnenića bila je namenjena drugom glumcu

07.03.2021

09:06

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac i prvak drame u Narodnom pozorišu preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti

„Bolji život“ mu je promenio život: Najpoznatija uloga Borisa Komnenića bila je namenjena drugom glumcu
Copyright Printskrin

Boris Komnenić je rođen 29. marta 1957. godine u Puli, a po završetku gimnazije upisao je Fakultet dramskih umetnosti. Član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, a jedna od uloga koja je obeležila njegovu bogatu karijeru je lik Saše Guze Popadića u kultnoj seriji “Bolji život”.

Ipak, malo je poznato da je ova uloga prvo bila namenjena glumcu Žarku Lauševiću. On je tada odbio ovu ulogu jer je već bio angažovan na snimanju filma „Oficir s ružom“.

Printskrin

– Žarka su želeli za ulogu Saše. Međutim, termini snimanja serije preklopili su se s filmom, a on nije nije mogao da radi paralelno na dva fronta. Lauš je imao 27 godina i bio je idealan da igra advokata i najstarijeg člana porodice. Boris je tek nakon njegove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje rešenje – ispričala je svojevremeno Lauševićeva prijateljica sa studija koja je tada radila kao ispomoć na seriji „Bolji život“.

Pročitajte još

Boris je kasnije je ostvario velike uspehe u ostvarenjima “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija”, “Ljubav, navika, panika”, “Kad porastem biću kengur”, “Gore dole”, „Sinđelići“ i mnogim drugim.

Poznati glumac preminuo je danas u 64. godini života, posle teške bolesti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi