Vesna Čipčić za 24sedam: Svaki čovek zaslužuje makar jedan osmeh

03.04.2021

18:42 >> 19:09

0

Oduvek se držim toga da posle svake kiše mora da dođe sunce i da imam taj moj optimizam, koji nije više onaj mladalački, već istinska želja da svaki tren

Vesna Čipčić za 24sedam: Svaki čovek zaslužuje makar jedan osmeh
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

Vesnu Čipčić publika kraj malih ekrana trenutno gleda u seriji “Kalkanski krugovi”, a uskoro će je videti na daskama Beogradskog dramskog pozorišta u novom komadu “Tiho teče Misisipi” po romanu Vladimira Tabaševića, čija je premijera zakazana za 6. april.

Glumica u razgovoru za naš poral govori o temi odrastanja koja je obrađena u pomenutoj predstavi, seća se svog detinjstva u Kikindi i poredi to “bezbrižno i nadasve drugačije vreme” sa ovim, blago rečeno, turbulentnim u kojem trenutno živimo. Priznaje šta joj zadržava prepoznatljiv osmeh na licu, kao i koliko je uživala radeći sa Žarkom Lauševićem i Natašom Ninković kojoj po drugi put igra majku.

Tabašević je uradio dramatizaciju svog romana, likovi su se našli u novim situacijama, ali se i dalje jednim delom bavi odrastanjem u vremenu nakon raspada zemlje. Koja je vaša uloga?

Ovde igram tri uloge, prodavačicu krofni i policijaku koja je opasana, skoro da šiba i bije. Takođe, jedna od njih je majka koja nije dobro prošla u životu i koja je istinski uplašena da se to ne ponovi i njenoj ćerki. Znate, odrastanje i mladalačko doba je isto svuda, ali se onoliko i razlikuje koliko se i mi sami razlikujemo. Moje odrastanje je bilo ovako burno kao što je u ovoj predstavi prikazano. Odrasla sam u Kikindi, dakle u malom mestu i to je mnogo drugačije nego odrastati u velikom gradu, ali je moje lično bilo poprilično ispunjeno jer sam se bavila muzikom i amaterskim pozorištem, sportom… Morala sam da kupim bicikl kako bih sve to postigla.

Foto: 24sedam / Goran Sivački

Koliko se razlikovalo vaše od odrastanja današnje dece?

U to vreme je lakše bilo odrastati u maloj sredini nego u ovim današnjim okolnostima. Nekako smo se svi više igrali, pevali, bili smo radosniji. Izgubila se emotivnost u odnosu na digitalizaciju koja nas okružuje. Zavisi od roditelja koliko usmeri svoje dete, ali nama je bilo prirodno stanje da se družimo i budimo pravi prijatelji.

Sličnu ulogu majke koja je zabrinuta za svoju ćerku igrate i u “Kalkanskim krugovima”. Da li ste očekivali da će serija tako dobro da bude prihvaćena?

Sa Milanom Karadžićem sam radila dosta i bili smo zajedno vrlo uspešni. Drago mi je što sam opet imala priliku da budem majka Nataše Ninković, kao što sam joj bila i u filmu “Ajvar”. Nas dve se jako dobro osećamo i umemo da podelimo scenu i kadar i da sve to prenesemo onako intimno – zaista kao majka i ćerka.

Promo / Firefly

Sarađivali ste i sa Žarkom Lauševićem. 

Da, šta da vam kažem, s njim je zaista čudesno raditi. Kažem često, kada igrate sa Lauševićem gluma samo curi, teče…

Serija se bavi i sujeverjem koje je duboko ukorenjeno u našem narodu od davnina. Kako vi na to gledate?

Trudila sam se da neke stvari ukapiram i poverujem u nešto, ali definitvno ubrajam sebe u Neverne Tome.

Pročitajte još

U čemu vi pronalazite utehu i veru u ovim danima?

U deci pre svega i toj radosti među mlađim kolegama. Oduvek se držim toga da posle svake kiše mora da dođe sunce i da imam taj moj optimizam, koji nije više onaj mladalački, već istinska želja da svaki trenutak odživim s radošću. Naučila sam da se radujem najobičnijim stvarima i da primećujem samo lepo. Umem da loše stvari ostavim iza sebe i da napred koračam krupnim korakom. Osmeh je najjednostavniji i najiskreniji. Mislim da je svaki čovek, ma kakvih osobina bio, pa i loših, bar zaslužio taj mali osmeh.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike