Ivan Bosiljčić za 24sedam uoči beogradskog koncerta: Otvaranje za lepotu koja nas osnažuje (FOTO+VIDEO)

16.05.2021

09:23 >> 13:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Publiku očekuju uzbuđenje dramske predstave i vrhunski muzički događaj, poseban i retko viđen na našim prostorima

Ivan Bosiljčić za 24sedam uoči beogradskog koncerta: Otvaranje za lepotu koja nas osnažuje (FOTO+VIDEO)
Copyright Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić

Nakon nekoliko odlaganja, „Naše veče“ Ivana Bosiljčića biće održano 28. maja od 19 časova u Kombank dvorani. Poznati glumac će u Velikoj sali kultnog prostora interpretirati poeziju književnih velikana: Sergeja Jesenjina, Konstantina Simonova, Bulata Okudžave, Šarla Bodlera, Milana Rakića, a sve uz pratnju muzike koja suptilnim tonovima parira snazi „poetske ostavštine“ svetski priznatih umetnika.

Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić

Umetničko veče u Kombank dvorani, već uvelikoj poznatoj po izvođenjima ovog tipa, doneće uzbuđenje dramske predstave i vrhunski muzički događaj, poseban i retko viđen na našim prostorima.

Publika je burnim emotivnim reakcijama dočekivala Bosiljčićeve nastupe, kako u velikim koncertnim dvoranama, tako i na teatarskim scenama Beograda, Novog Sada, Skoplja, Podgorice, kao i u gotovo svim gradovima Srbije i regiona. Muzičke večeri pozdravljala je publika i na turnejama u Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i na Islandu.

Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić

Poznati glumac je za naš portal preneo svoja očekivanja vezana za koncert, koji, po njegovom mišljenju, predstavlja korak ka vraćanju u normalan život.

– Nadam se da će ovo muzičko veče biti jedan od simbola postepenog vraćanja normalnom životu i neizmerno se radujem susretu sa publikom. Na svakom koraku srećem ljude koji su željni odlazaka u pozorište, na koncerte, kulturne manifestacije, a nama, umetnicima, zatvorene dvorane su postale nepremostiv zid koji se sada, verujem, polako ruši. Scena je mesto na kome umetnik sa publikom deli ono za šta je predodređen, a ja imam sreću da poštovaocima mog rada, osim glumačke, mogu da poklonim i autentičnu muzičku priču. Tako će i biti 28. maja. Uronićemo zajedno u jedinstvenu emociju poezije Jesenjina, Bodlera, Rakića… i nadam se, otvoriti se za lepotu koja nas osnažuje. Osećam radost i jedva čekam da je podelim sa publikom – rekao je Bosiljčić, čije ćemo uloge u ruskim televizijskim serijalima uskoro videti i na našim TV ekranima.

Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić

Podsetimo, Ivan Bosiljčić duže od decenije, pored bogate televizijske, filmske  i pozorišne karijere, sa velikim uspehom predstavlja svoje autorske projekte ljubiteljima poezije i muzike.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike