Timotijević o nastavku "Bese": Mafijaški krimi okvir zapravo je samo milje celog zapleta

05.06.2021

18:37 >> 18:41

0

Autor: M. C.

Zaista je fascinantno koliko je sadržaj serije univerzalan i verujem da je to put kojim produkcije naših TV serija treba da idu, kaže glumac

Timotijević o nastavku "Bese": Mafijaški krimi okvir zapravo je samo milje celog zapleta
Copyright Miloš Timotijević ATAImages/Antonio Ahel

Voleo bih da kod nas ima više projekata kao što je “Besa”, jer ona je stvarno jedinstvena, korespondira sa publikom po celoj Evropi i svuda u svetu, kaže glumac Miloš Timotijević povodom snimanja nastavka popularne krimi serije “Besa”, u kojoj igra inspektora Petrita Kocija.

Junak serije ističe da je “Besa” prva i za sada jedina domaća serija koja je prodala licencu, a prvi kupci su producenti arapskih zemalja.

Kako kaže uveliko je snimljena njihova verzija projekta, koja se sa velikim uspehom prikazuje na arapskom tržištu.

Promo/Adrenalin produkcija

– Zaista je fascinantno koliko je sadržaj serije univerzalan i verujem da je to put kojim produkcije naših TV serija treba da idu, a ne da budu učaurene s lokalnim temama – rekao je Timotijević, jedan od trenutno najtraženijih glumaca.

Naglašava da je “Besa” internacionalni projekat i u njemu učestvuju glumci osam zemalja Evrope.

– Druga sezona ”Bese” biće drugačija od prvog dela, po načinu pisanja, po strukturi scenarija. Priča više ne prati sudbine samo tri junaka. Priča je mnogo kompleksnija, gde je mafijaški krimi okvir zapravo samo milje celog zapleta –  otkriva Timotijević.

On je izrazio nadu da će druga sezone serije biti emitovana na televiziji sa nacionalnom frekfencijom.

Foto/24sedam

– “Besa” je imala najveći problem jer je emitovana prvo na Superstar TV, koji ipak nemaju svi u kablovskom sistemu, a onda je bila dostupna gledaocima na Prvoj televiziji skoro sedam meseci kasnije, i to u terminu koji je bio dosta nezgodan za redovno praćenje – naveo je glumac.

Trenutnu situaciju u ponudi domaćih serija on vidi kao problem u kojem nedostaju žanrovski različiti projekti.

Promo/Adrenalin produkcija

– Razumem da su se u ovoj eri serija ljudi malo zasitili krimića i trilera, iako je to apsolutno najuzbudljiviji žanr za seriju, i za pisanje i za igranje. Lično najviše volim da gledam trilere i kad ih ne snimam. S druge strane, u domaćoj produkciji trebalo bi da se rade i epohe na neki drugi način. Za sada je to uspelo samo Draganu Bjelogrliću sa serijom ”Senke nad Balkanom” – kaže Timotijević i dodaje:

Pročitajte još

– Pitam se zašto se ne poigravati sa žanrom epohe na razne načine? Kada sam radio seriju “Čizmaši” s Dejanom Zečevićem, verovao sam da je taj TV projekat morao biti snimljen u crno-beloj tehnici? Bilo bi znatno zanimljivije jer bi to odmah publiku gurnulo u neku vrstu epohe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug