Preminula Patriša Hičkok, ćerka slavnog reditelja

11.08.2021

11:16 >> 11:21

0

Pojavljivala se u filmovima svog oca uključujući Stranci u vozu, Psiho i Strah od pozornice

Preminula Patriša Hičkok, ćerka slavnog reditelja
Copyright Alfred Hičkok sa ćerkom Patrišom Hičkok / Profimedia

Patriša Hičkok, ćerka režisera Alfreda Hičkoka, preminula je u 93. godini, pišu strani mediji. Njena ćerka, Kejti O’Konel-Fiala, potvrdila je tužnu vest.

Patriša Hičkok se rodila 7. jula 1928. a njeni roditelji bili su Alfred Hičkok i Almia Revil. Hičkokovi su se 1939. preselili u Los Anđeles, a ona je odlučila da otpočne glumačku karijeru kao dete. Počela je da glumi na sceni, pojavljujući se u brodvejskoj predstavi “Violet”.

Patriša Hičkok / Profimedia

Pojavljivala se u filmovima svog oca Alfreda Hičkoka, uključujući “Stranci u vozu”, “Psiho” i “Strah od pozornice”. U filmu “Psiho”, Pet je glumila drugaricu sa posla Dženet Li, Karolinu, koja joj nudi da podeli svoje tablete za smirenje. U filmu “Stranci u vozu” glumila je Barbaru Morton, sestru Rut Roman En Morton.

Alfred Hičkok sa ćerkom Patrišom Hičkok / Profimedia

Hičkokova se pojavila i u filmovima uključujući “Slučaj Tomasa Pajka” i TV serijama kao što su “Suspense,” “Suspicion,” “My Little Margie,” “Matinee Theatre” i “The Life of Riley”, kao i u 10 epizodi ostvarenja (“Alfred Hitchcock predstavlja“). Takođe je imala ulogu u ostvarenju “Deset Božjih zapovesti”.

Pročitajte još

Tokom sedamdesetih pojavila se u TV filmovima “Skateboard”, “Sick Characters in Search of Author” i “Ladies of the Coridor”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike