Šokantna izjava čuvenog Giljerma del Tora: Snimanje filmova je jedenje go*ana!

18.06.2023

07:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Reditelj je kritikovao sistem "usmeren na serijsku proizvodnju sranja i uništavanje umetnosti"

Šokantna izjava čuvenog Giljerma del Tora: Snimanje filmova je jedenje go*ana!
Giljermo del Toro - Copyright Profimedia

Oskarom nagrađivani reditelj Giljermo del Toro izrazio je svoje mišljenje o filmskoj industriji tokom nedavnog predavanja na jednom Međunarodnom festivalu animiranog filma. Del Toro je kritikovao sistem "usmeren na serijsku proizvodnju sranja i uništavanje umetnosti", ali se osvrnuo i na ljubav prema animaciji i budućnosti svoje karijere, navodi The Hollywood Reporter.

Profimedia
 

Još uvek mi govore "ne"

- Još uvek mi govore "ne"! U poslednja dva meseca su mi odbili pet projekata. Takva iskustva ne prestaju. Snimanje filmova je jedenje govana - upozorio je reditelj studente animacije i dodao:

- Uvek ćete sretati ljude koji nemaju pojma o ovom poslu, ali verujte u priče koje želite da ispričate i budite strpljivi dok neko ne odluči da ih kupi.

Prva ljubav

Reditelj je otkrio da su mu animirani filmovi prva ljubav i obvezao se da uradi sve što može da spasi animaciju, koju smatra "najčišćim oblikom umetnosti", ali je postala previše komercijalizovana. Pohvalio je najnovije animirane hitove, kao što su "Super Mario Bros.", "Spiderman Across the Spiderverse" i nadolazeći "Teenage Mutant Ninja Turtles", rekavši da mu vraćaju nadu u budućnost ovog medija, jer šire granice onoga što animacija može da bude.

Pinokio Giljerma del Tora/Profimedia
 

Novi projekat

Del Toro trenutno radi na novom animiranom projektu koji će biti prikazan na Netfliksu, pod nazivom "The Buried Giant". Film je adaptacija istoimenog romana nobelovca Kazua Išigura, a koristiće tehniku stop-animacije, kako je radio i u "Pinokiju", koji je ove godine osvojio Oskara za najbolji animirani film. Del Toro veruje da tehnika stop-animacije može izazvati emocionalne reakcije koje nijedan drugi medij ne može.

Profimedia
 

Prestaje da snima igrane filmove

Reditelj je takođe otkrio da će uskoro prestati da snima igrane filmove kako bi se posvetio svojoj prvoj ljubavi.

- Želim da snimim još samo nekoliko igranih filmova. Nakon toga ću se u potpunosti posvetiti animaciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike