Dragan Mićanović: Za mene je praznik što igram efendi Mitu

23.09.2020

11:02 >> 23:44

0

Autor: Mona Cukić

Film i serija Nečista krv uveliko se snima, a velikom glumcu suprugu Todoru igraće Milena Predić

Dragan Mićanović: Za mene je praznik što igram efendi Mitu
Promo/Nikola Terzić

U napuštenom kamenolomu u Ripnju uveliko traje snimanje filma i serije „Nečista krv”, prema delima Bore Stankovića, po scenariju koji je još sedamdesetih godina prošlog veka napisao Vojislav Nanović, a u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića.

Mladoj makedonskoj glumici Sari Sandevoj poverena je uloga Sofke, a njenog oca efendi Mitu igraće Dragan Mićanović, dok će majku Todoru tumačiti – Milena Predić.

Promo/Nikola Terzić

– Za mene, a verujem i za većinu glumaca, pravi je glumački praznik kada dobijete jedan ovakav izazov. Divna je stvar što su producenti prepoznali značaj dela Bore Stankovića i to da je odlično da ga prebacimo u filmsku formu – kaže Mićanović.
Predićeva je takođe sa radošću dočekala ulogu Todore:

– U delu Bore Stankovića u velikoj meri započinje emancipacija ženskog duha, a to je ono što nam je blisko. Svima nam je drago da se obrađuju teme buđenja ženske slobode – kaže ona.

Reditelj Milutin Petrović ističe da je ovo snimanje njegova najlepša avantura u životu, a da mu je najveći izazov to da zainteresuje mladu publiku.

– Ono što ja očekujem kao reakciju je da puno mladih ljudi, kada vide naše slike i našu priču, kažu – Koji je to pisac Bora Stanković? Propustio sam u lektiri to da čitam… Mislim da će to biti novo otkrivanje – ističe reditelj.

Snimanje filma i serije bi po planu trebalo da bude završeno do decembra, a poznato je da će serija biti emitovana na Radio-televiziji Srbije.

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti