Ivan Tomić za 24sedam: Marko Živić će biti prisutan na premijeri

03.05.2022

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Naša gostovanja po Srbiji i svetu su bila urnebesna. Iz tog odnosa, iz tih dogodovština je mnogo toga oteto i ugrađeno u ovaj film“, ističe glumac

Ivan Tomić za 24sedam: Marko Živić će biti prisutan na premijeri
IVAN (1) - Copyright Ivan Tomić Promo/Eden Rock Production

Svečana premijera filma “Ne igraj na Engleze” održaće se 10. maja u 20 časova u MTS dvorani (bivšoj Kombank dvorani). Dva dana kasnije film će početi da se prikazuje i bioskopima širom Srbije.

Glavne uloge u najnovijem ostvarenju Slobodana Pešića, snimljenom na osnovu istoimene kultne pozorišne predstave, tumače Ivan Tomić, Danijel Sič i Marko Živić kome je ovo poslednja filmska uloga.

Film "Ne igraj na Engleze" Promo/Eden Rock production
 

Kako kaže naš sagovornik, glumac Ivan Tomić, jedna od njegovih najboljih i najzrelijih. Uz to, Tomić za 24sedam otkriva zbog čega bi od 12. maja trebalo posetiti bioskope i dobro se zabaviti uz ovo „mangupsko“ ostvarenje.

Po čemu je film „Ne igraj na Engleze“ poseban u smislu preporuke za publiku koja će poželeti da pogleda ovo ostvarenje?

Film je nastao iz velike želje autora. Dokaz da verujemo u film je taj što smo ga snimili uprkos tome što nismo bili podržani od bilo koje institucije kulture. Znali smo da imamo dobru predstavu, sala je uvek bila puna, a onda smo želeli da stignemo do još šire publike, do većeg broja ljudi ne gubeći ono najdragocenije u tome - hemiju glumaca i odnose junaka. Glumci, reditelj, producent, direktor fotografije, cela ekipa je verovala u ovaj film.

Film "Ne igraj na Engleze" Promo/Eden Rock production
 

„Ne igraj na Engleze“ se najavljuje kao nešto sasvim drugačije, što ne liči ni na jedan dosadašnji srpski film. Marketinški trik ili je to zaista tako i u čemu najviše?

Film je režirao Slobodan Pešić koji je poznat po nekonvencionalnom ostvarenju „Slučaj Harms“. Meni je taj film bio veoma važan kako klincu i radovao sam se što ću da radim sa Slobom koji je, kako sam kaže, bio u rediteljskoj komi 30 godina. Naš film ima  dozu nekonvencionalnosti karakteristične za ovog reditelja. Ali, u suštini, je to priča o prijateljstvu. Očekujemo sledeći Slobodanov film za 27 godina.

Beogradski mangupski film o trojici drugara, koji stavljaju na kocku svoju ljubav, veru, nadu i prijateljstvo. Zbog čega mangupski i na koji način?

Da, film smo zvali BMF - beogradski mangupski film. Mangupski je sniman. Paun, Bule i Piksi imaju takav odnos prema životu. Duhoviti su, najčešće na svoj račun, pa čak i na kraju, kada se svode računi, oni nekako ostaju mangupi.

Film "Ne igraj na Engleze" Promo/Eden Rock production
 

Kakva su ta trojica drugara u filmu, a kakva su bila privatno, dok jedan od njih, nažalost, nije zauvek otišao?

Marko, Danijel i ja smo veoma različiti. Na sceni i u kadru bismo stalno izazivali jedan drugog. Neko bi dodao nešto novo, a onda bi druga dvojica pratila. To se non-stop dešavalo i na sceni, i u kadru, i zato je bilo tako živo.

Na koji način nas ovaj film vodi kroz komediju do drame i natrag?

Film počinje kao laka komedija, usput saznajemo da junaci kockaju i da su na kocku stavili mnogo više od novca i tako... do kraja... postaje drama.

Izjavili ste da ćemo videti Marka Živića u jednoj od najzrelijih uloga koje je ostvario i da verujete da je to dovoljno za glumca, da od njega ostane svetlost u bioskopskom mraku. Kakva je bila Markova svetlost?

Marka ćemo ovoga puta zaista videti u jako dobroj i zreloj ulozi. Kakva je bila Markova svetlost? On se mnogo davao projektima koje je radio. Publika je to osećala i volela kod njega. Zato je punio sale. Međutim, nije se štedeo ni van scene. Naša gostovanja po Srbiji i svetu su bila urnebesna. Iz tog odnosa, iz tih dogodovština je mnogo toga oteto i ugrađeno u ovaj film. Zato kažem da će Marko biti prisutan na premijeri.

Marko Živić i Ivan Tomić Promo/Eden Rock Production
 

Na šta nikada ne igrate u životu, a koji tiket uvek popunjavate?

Igram na pravu stvar. A prava stvar najčešće uključuje odgovornost. Tako da se čuvam brzih dobitaka. Igram, što bi Englezi rekli, "long game". Pitam se kako ovo pomaže meni, mojoj porodici, mojoj zajednici. Pitam se šta radim, a ne bi trebalo, i šta bi trebalo da radim. I gledam da budem bolji.

Kakvi su dalji profesionalni planovi posle ovog ostvarenja?

Trenutno me čeka snimanje jednog domaćeg filma i predstava „Prafaust“ u Beogradskom dramskom pozorištu. Takođe, pišem i izvodim novi materijal u svojoj stendap komediji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike