24sedam na otvaranju Belefa: "Cigani lete u nebo" vinuli publiku među zvezde (FOTO)

27.06.2021

21:04 >> 21:10

0

Glumci Pozorišta na Terazijama zagrevali su se i uzbuđeno priremali za izlazak na scenu, a naša ekipa kratko je porazgovarala sa glavnim protagonistima Olive

24sedam na otvaranju Belefa: "Cigani lete u nebo" vinuli publiku među zvezde (FOTO)
Copyright Belef, Foto: 24sedam / Goran Sivački

Uz muziku, ples i lepršanje šarenih haljina, pod otvorenim nebom večeras su na platou kod spomenika “Pobednik” na Kalamegdanu “Cigani leteli u nebo”, kao i publika koja je uživala u mjuziklu Pozorišta na Terazijama, kojim je svečano počeo ovogodišnji BELEF.

Pod sloganom “Novi početak” u autentičnom ambijentu beogradske tvrđave otvorena je “Beogradska letnja scena” koja je posvećena uglavnom pozorištu, a bogat kulturni sadržaj trajaće do 10. jula na više lokacija, dok će druga festivalska celina “Beogradske letnje noći” od 17. jula do kraja avgusta ponuditi veliki broj koncerata i muzičkih događaja.

Belef, Foto: 24sedam / Goran Sivački

Pred samo otvaranje, glumci Pozorišta na Terazijama zagrevali su se i uzbuđeno priremali za izlazak na scenu, a naša ekipa kratko je porazgovarala sa glavnim protagonistima Oliverom Bacić koja tumači Radu i Nikolom Šurbanovićem koji je zamenio svog kolegu Ivana Bosiljčića u ulozi čuvenog Lojka Zobara.

Foto: 24sedam / Goran Sivački

– Čast je biti deo ovog festivala, kao i sjajnog ansambla kakav je ovaj. Veoma je uzbudljivo jer ćemo igrati pod vedrim nebom, a u priču su utkani mesec, zvezde, muzika, vetar, čerga… Mislim da će nam biti inspirativno za igru sve što se oko nas događa. Svi ćemo, zajedno sa publikom, “poleteti” u nebo. Ne znam kako rečima to da objasnim. Osećaj kada si na otvorenoj sceni je potpuno drugačiji, diše se drugačije, izvor energije je drugačiji… Mislim da ćemo zajedno sa svima uživati u ovom izvođenju – kazala je Bacićeva.

Foto: 24sedam / Goran Sivački

Njen kolega Šurbanović složio se da je osećaj poseban stati na otvorenu scenu.

– Autentičan je osećaj, pogotovo što je u pitanju mjuzikl, jer je posebno kada pustiš glas pod otvorenim nebom, udahneš vazduh i vetar te ponese. Mislim da će publika osetiti sve što i mi – kazao je mladi glumac i popeo se na scenu kako bi se završile završne pripreme i provere bubica pred početak predstave.

Foto: 24sedam / Goran Sivački

Stolice koje su postavljene duž celog platoa već su bile popunjene nestrpljivom publikom koja je jedva čekala da napokon, posle dugo vremena, uživa u kulturnom sadržaju i festivalima ovog tipa.

Magija ciganske muzike i energije ubrzo ih je opčinila i do kraja večeri, posetioci su uživali u divnim songovima, plesu i kultnoj priči o ljubavi Rade i Lojka Zobara.

Belef, Foto: 24sedam / Goran Sivački

Belef, Foto: 24sedam / Goran Sivački

U okviru glavnog programa “Beogradske letnje scene” biće izvedeno 13 predstava, od čega pet premijera i tri beogradske premijere, kao i po dva muzička i igračka koncerta, dok “BELEF za mlade” donosi deset predstava, dečiji BELEF pet, a u pratećem program će, između ostalog, 6. jula biti organizovano scensko čitanje drame Feđe Stojanovića (1948-2021) “Ja, Feđica”.

Tokom narednih dana 28, 29. i 30. juna publiku očekuje premijerno izvođenje neobičnog projekta Vladimira Aleksića “Putovanje izvan središta zemlje“, u produkciji BELEF-a, koji će biti izveden u autobusu, na aerodromu i u avionu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike