Ko su žene naše kinematografije?

19.11.2020

09:05 >> 09:47

0

Autor: Dejan Ćirić

Debata o ovoj zanimljivoj temi biće održana večeras preko Zoom aplikacije

Ko su žene naše kinematografije?
Copyright Pixabay

Magazin „Iz Off-a“, iz Novog Sada, večeras od 20 časova realizuje temat „Žene naše kinematografije“, onlajn preko Zoom aplikacije, i poziva sve zainteresovane da se priključe, najavili su organizatori. Ova interesantna tema pokušava da odgovori na pitanje: „Ko su bile jugoslovenske rediteljke i scenaristkinje, osim Soje Jovanović?“

Pet mladih filmskih radnica/scenaristkinja će probati da analizira temu sa takvim pitanjem, predstavljajući lik i delo Vere Crvenčanin Kulenović, Vere Belogrlić, Zore Dirnbah, Oje Kodar i Suade Kapić.

U razgovoru će učestvovati autorke tekstova: Marija Pejin, Mina Petrić, Mina Milošević, Divna Stojanov i Verica Arsić , kao i ilustratorke Sara Stošić, Tijana Mihajlović, Sofija Kamasi, Dajana Đukić i Neda Rakić.

Organizatori upućuju zainteresovane da posete sajt www.izoffa.com ili Fejsbuk stranicu događaja www.facebook.com/izOffa i prijave se za učešće.

Program je deo projekta „Novi Sad – Evropska prestonica mladih“ koji sprovodi Omladinski savez udruženja „OPENS“ sredstvima grada Novog Sada i Ministarstva kulture i informisanja.

PROČITAJTE JOŠ: Festival autorskog filma uprkos svemu: Na programu i maratonsko ostvarenje od 6 sati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike