24sedam u moru popularnih naslova: Saznajte šta vas očekuje u najvećoj Noći knjige

06.12.2021

17:30

0

Fenomenalni popusti, neponovljiva atmosfera u knjižarama, druženje sa piscima, samo je deo onoga što se može očekivati od 10. do 12. decembra

24sedam u moru popularnih naslova: Saznajte šta vas očekuje u najvećoj Noći knjige
Copyright Profimedia

- Noć knjige je osobena po atmosferi, svi koji dođu imaju zajedničku ljubav prema knjizi. Ovde niko nije ljut, nema nervoze. Zbog kovida, manifestacija je produžena na tri dana i svi će moći da dođu kad njima odgovara - kaže Tanja Vučković, PR izdavačke kuće Laguna.

Ona za 24sedam ima nekoliko preporuka za ovu sjajnu manifestaciju, a među prvima je najnovija knjiga Jua Nesbea “Ostrvo pacova i druge priče” koja donosi pet priča iz bliske budućnosti.

Konferencija za novinare/ Promo Laguna
 

Roman koji se prvi put objavljuje na srpskom jeziku i koji ne bi trebalo propustiti je treći roman u hit serijalu “Prva damska detektivska agencija”Aleksandra Mekola Smita “Moralne pouke za lepe devojke”.

Među knjigama koje Laguna prvi put objavljuje je i knjiga “Anđeli neće sići sa nebesa”, Đorđa Lebovića, neka vrsta zamene za nikad napisana dva završna poglavlja njegovog kultnog romana “Semper idem”.

Među domaćim autorima svakako se posebno izdavaja roman legendranog gitariste „Riblje Čorbe“, Miše Aleksića, “Preko trnja”, koju Laguna posthumno objavljuje.

Knjiga Ane Atanasković “Moja ljubav Nikola Tesla” otkriva drugu stranu Tesline prirode - nežnu i pažljivu, duboko moralnog čoveka koji izbegava Amorovu strelu žene njegovog bliskog prijatelja i mecene.

Od dečjih knjiga za 24sedam iz Lagune preporučuju nastavak serijala o Ameliji Zubić, kao i serijal Jana Bibijana.

Konferencija za novinare/ Laguna promo
 

Tu je i kapitalno izdanje “Priče o životinjama sa svih kontinetata” uz koju će mališani krenuti na put oko sveta uz osam divno ilustrovanih priča.

Od regionalnih autora u Laguni izdvajaju knjigu Vedrane Rudan „Ljubav na poslednji pogled“, koja je napisana pre 20 godina, a sada objavljena u ovoj izdavačkoj kući.

Ukoliko želite da saznate tajni recept uspeha Džo Bezosa onda je zbirka tekstova “Smišljajte i istražujte: Sabrani spisi” ovog uspešnog čoveka prava knjiga za vas.

Zoran Penevski, urednik u Laguni, je naveo da se jedan od naših najznačajnijih izdavača, trudi da bude u trendu sa svetskim izdanjima, nezanemarajući pri tome ni domaće autore, istovremeno obnavljajući neka stara izdanja.

Među mnogobrojim novim naslovima Penevski je danas izdvojio knjigu “Uzvišenost” Darka Tuševljakovića, kojoj je predvideo titulu romana godine.

- Knjiga je napisana kristalnim stilom, naučna fantastika koja na najbolji način odgovara na savremeni trenutak - pojasnio je Penevski.

Laguna je ujedno današnji susret sa novinarima iskoristila i da predstavi svog novog autora - pisca “Uzvišenosti”.

Promo laguna
 

-Lepo je biti u izdavačkoj kući koja je u stanju da napravi ovakvu koricu knjige - rekao je oduševljeno Tuševljaković.

Prema njegovim rečima knjiga se nastavlja na sve ono što je do sada radio, gde se sve u manjoj ili većoj meri oslanja na naučnu fantastiku. 

- ”Uzvišenost” opisuje Beograd koji može da postoji sutra, za pet ili 20 godina. Cilj je bio da se piše o sadašnjosti kako bi se napravio iskorak iz nje. Tako se može pisati o budućnosti - objasnio je pisac jedan potpuno novi pristup u naučnoj fantastici.

On je istakao da je “Uzvišenost” priča o potrazi za savršenim, a u svojoj knjizi pokušava da dobije odgovor šta kada pronađemo to savršeno, da li će nas to usrećiti, uzvisiti, ili će nas odvesti negde drugde?

Profimedia
 

Pre nego što otkrijemo da li je pisac našao odgovor na ovo pitanje, potražite svoje savršenstvo na najvećoj Noći knjiga do sada.

Omiljena manifestacija svih ljubitelja pisane reči - jubilarna 25. Noć knjige i ovog puta će trajati puna tri dana, od 10. do 12. decembra, na čak 63 lokacije u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u 33 grada u Srbiji i regionu (Banjaluka, Bijeljina, Tuzla, Sarajevo, Gradiška, Prijedor, Podgorica, Nikšić), kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

Za sve one koji poruče knjige putem sajta tokom manifestacije dostava je besplatna. Za kupovinu jedne knjige ostvaruje se popust od 25 odsto, za dve knjige 30, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više naslova 40 odsto.

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20 odsto. Uz svaku kupovinu u knjižarama Delfi posetioce očekuju pokloni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike