Boda Ninković i njegova „Mala prodavnica delikatesa“: Ljubavne pesme posle 40 godina uz čvarke i kobasice (FOTO)

30.11.2021

09:01

0

Bend OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi 1979. pobedili na Zaječarskoj gitarijadi

Boda Ninković i njegova „Mala prodavnica delikatesa“: Ljubavne pesme posle 40 godina uz čvarke i kobasice (FOTO)
Tan2021-11-29_135155852_0 - Copyright Promocija albuma "Mala prodavnica delikatesa" Tanjug/Zoran Žestić

Rok bend OPS, u kojem peva glumac Slobodan Boda Ninković, 41 godinu nakon raspada okupio se i objavio svoj prvi album "Mala prodavnica delikatesa", koji je juče promovisan mini koncertom za novinare u Beogradu.

Bend „Samostalna zanatsko muzičko-delikatesna radionica OPS“, koji autorski predvode kompozitor Ninković i stihopisac Jovica Tišma, izveo je nekoliko pesama sa debi albuma - "Pobuna", "Jamdiridaj", "The Serbian Lover" i "Ona a ni ja", u kantini "Lisabon" Kombank dvorane.

Promocija albuma "Mala prodavnica delikatesa" Tanjug/Zoran Žestić
 

- Na albumu su sve ljubavne pesme. Mnoge su zaostale u razvoju, ali sigurno ćete prepoznati njihovu suptilnost - rekao je Tišma koji je prisutnim novinarima, posluženim čvarcima i kobasicama, poželeo "srećan praznik - početak svinjokolja".

Boda Ninković je drugog pevača Tišmu najavio kao "čoveka koji kvari sve vokalne linije", a on mu je odgovorio da je "tri dana penzioner".

Nakon svirke rok publicista Aleksandar Žikić se prisetio da je prvi put gledao OPS na gitarijadi u Smederevu, gde su pobedili, jer su ostalim bendovima rekli: "Ima nas više, a Boda je viši i krupniji od svakog od vas!"

Promocija albuma "Mala prodavnica delikatesa" Tanjug/Zoran Žestić
 

Prema njegovim rečima, 40 godina posle toga OPS je objavio svoj prvi, "duhovit, ali ne parodičan" album koji u deset pesama "promoviše dobro raspoloženje, a to je vrlo retko u našoj savremenoj kulturi".

- Žanrovski je neopredeljen, od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa, do šansone. Njegov značajan kvalitet je što nema pretenzije da bude duhovit, zabavan i društveno osvešćen, ali sve to jeste - ocenio je Žikić.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi 1979. pobedili na Zaječarskoj gitarijadi. Međutim, osim nekoliko demo snimaka bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine. Prvi put su se ponovo privremeno okupili 2010. godine.

Promocija albuma "Mala prodavnica delikatesa" Tanjug/Zoran Žestić
 

Ninković je rekao da većina pesama na albumu potiče iz prvog razdoblja rada benda, samo što su ih sada "refrešovali, napravili neke intervencije, malo sredili".

- Imamo snimljeno skoro pola drugog albuma, ali smo napravili selekciju. Imamo želju da uživamo u ovome, a koliko će trajati videćemo. Nadam se da će ljudi uživati u albumu bar upola koliko smo mi dok smo ga snimali - ističe poznati glumac.

Album "Mala prodavnica delikatesa" snimili su Ninković kao glavni vokal, drugi glas Tišma, gitarista Dragoljub Martić, klavijaturista Miodrag Nadaškić, basista Zoran Lazarević i bubnjar Lazar Pantić.

Promocija albuma "Mala prodavnica delikatesa" Tanjug/Zoran Žestić
 

Izdvač Multimedija mjuzik je najavio da će album od 10. decembra biti dostupan na digitalnim platformama, Jutjubu i na CD-u.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike