Grupa Sars nakon šest godina pravi veliki beogradski solo koncert

20.11.2021

12:29

0

Autor: M. Cukić

Početkom jula ove godine, bend je objavio singl "Gluva" koji najavljuje novi album pod nazivom "Pismo" čije se izdanje očekuje uskoro...

Grupa Sars nakon šest godina pravi veliki beogradski solo koncert
S.A.R.S. - Copyright Promo/Jan Kocjan

Nakon šest godina i čuvenog nastupa u Hali sportova, grupa Sars nastupiće 17. decembra u 20.30 prvi put u Kombank Dvorani, što će ujednio biti i njihov prvi, veliki, solo koncert u Beogradu posle toliko vremena.

Frontmen i vokal Žarko Kovačević uoči nastupa poručuje:

- Predugo smo čekali naš solo koncert u Beogradu i zato nas je obradovala vest da će se napokon desiti i to u prostoru u kom do sada nismo imali priliku da sviramo. Iako smo prethodnih godina imali dosta festivalskih nastupa u našem gradu, na koncertu u Kombank Dvorani će fanovi S.A.R.S. imati jedinstvenu priliku da čuju i neke pesme koje odavno nismo uživo izvodili kao i neke nove koje tek pripremamo za novi album. Beograde, vidimo se 17. decembra da zajedno napravimo veče za pamćenje.

Promo / Jan Kocjan
 

Bend čine pored Žarka Kovačevića i Nevena Filipović – prateći vokal; Aleksandar Luković – gitara; Nenad Đorđević – bas gitara; Milan Jejina – bubanj; Boris Tasev – klavijatura, harmonika

Nebojša Pavlović - truba.

Grupa S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satriania) nastala je 2006. godine u Beogradu i oformili su je Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac. Prvu postavu benda, pored njih, činili su njihovi drugari sa kojima nastaju ideje za prve pesme benda. Vrtoglavu popularnost, tada mladom i relativno anonimnom bendu, donosi pesma "Buđav lebac" koju je bend objavio krajem 2007. godine.

Pesma postaje kulturološki fenomen i internet senzacija sa višemilionskim pregledima na YouTubeu i već krajem 2008. godine, bend dobija ponudu da album prvenac objavi za najveću srpsku izdavačku kuću PGP–RTS. Ubrzo počinju da snimaju pesme u legendarnom "studiju 5" i u martu 2009. godine objavljuju svoj prvi album jednostavnog naziva "S.A.R.S."

U međuvremenu objavili su i album "Perspektiva", "Kuća časti" - na kojem se našla i pesma "Lutka" koja ubrzo postaje najpopularnija pesma grupe i trenutno broji preko 66 miliona pogleda na YouTube.

Pored velikog broja koncerata bend uspeva da održi tempo čestih objava novih izdanja, pa tako u naredne tri godine S.A.R.S. objavljuje čak četiri nova izdanja "Ikone pop kulture" (2014), "Proleće" (2015), "Mir i ljubav – Live" (2015) i "Poslednji album" (2016).

 Nakon kratke izdavačke pauze, bend se okreće izdavanju singlova i tokom 2018. godine objavljuje tri nove pesme "Živim na Balkanu", "Ljubav umire" i "Teško je".

Nakon duže izdavačke pauze, 2019. bend objavljuje svoj sedmi studijski album pod nazivom "Glava" koji nailazi na odličan prijem publike, a početkom jula ove godine, bend je objavio singl "Gluva" koji najavljuje novi album pod nazivom "Pismo" čije se izdanje očekuje uskoro.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike