Velikani svetskog filma: Najbolja ostvarenja Emira Kusturice u Jugoslovenskoj kinoteci

20.11.2021

10:36

0

Zbog velikog interesovanja, s obzirom da je sinoć projekcija rasprodata, film "Sjećaš li se Doli Bel" biće repriziran 25. novembra

Velikani svetskog filma: Najbolja ostvarenja Emira Kusturice u Jugoslovenskoj kinoteci
Copyright ATA Images / V. M.

Ciklus "Velikani svetskog filma" u Jugoslovenskog kinoteci ovog meseca je posvećen reditelju Emiru Kusturici.

Biće to izuzetna prilika da se u kontinuitetu sagleda opus slavnog filmskog autora, a svakako u svetu najpoznatijeg filmskog umetnika sa ovih prostora, nagrađivanog u Kanu, Veneciji, Berlinu.

Ciklus je sinoć otvorio Kusturičin debitantski film "Sjećaš li se Doli Bel" (1981), kojem se ove godine navršava 40 godina od nastanka. Prikazana je digitalno restaurirana kopija ovog filma, koji je Kinoteka dobila ljubaznošću JP "Filmski centar Sarajevo", instituciji koja je i podržala realizaciju ove filmske retrospektive.

Printscreen / Youtube
Film "Sjećaš li se, Doli Bel"

Slede "Otac na službenom putu" (1985), "Dom za vešanje" (1988) i dalje redom sve do igranog filma "Zavet" (2007) i dokumentarca "Maradona" (2008).

Zbog velikog interesovanja, s obzirom da je sinoć projekcija rasprodata, film "Sjećaš li se Doli Bel" biće repriziran 25. novembra u 18 časova.

Pored pomenutih filmova na repertoaru do 25. novembra su i "Snovi u Arizoni", "Podzemlje", "Crna mačka, beli mačor", "Život je čudo", kao i "Na mlečnom putu" i "Pepe, jedan uzvišeni život". 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike