Na aukciji slika koju je naslikao Vinston Čerčil: Početna cena "prava sitnica" (FOTO)

18.11.2021

15:58

0

Talentovani novinar, biograf i istoričar koji je gajio ljubav prema slikarstvu, kojim se bavio amaterski, govornik retke moći, hrabri vojnik, vešti diplomata i večiti patriota, Čerčil je bio retko svestran čovek

Na aukciji slika koju je naslikao Vinston Čerčil: Početna cena "prava sitnica" (FOTO)
Copyright Wikimedia/British Government

Aukcijska kuća "Sotheby" saopštila je da je na prodaju slika pod nazivom "Sunset Near Roehampton", koju je naslikao nekadašnji premijer Velike Britanije Vinston Čerčil (1874-1965).

Umetničko delo je iz privatne kolekcije, ulje na platnu, a priča se da je nastala 1919. godine. Aukcija kreće za pet dana, a ako želite da kupite ovu Čerčilovu sliku, treba da izdvojite veliki novac.

Kako se navodi na sajtu aukcijske kuće "Sotheby", procenjuje se da će ovo delo biti prodato za cifru između 300.000 i 500.000 funti.

Tanjug/Aaron Chown/PA via AP
 

Inače, nedavno je Anđelina Džoli prodala Čerčilovu sliku, koju je njoj svojevremeno poklonio Bred Pit, za 11.5 miliona dolara.

Talentovani novinar, biograf i istoričar koji je gajio ljubav prema slikarstvu, kojim se bavio amaterski, govornik retke moći, hrabri vojnik, vešti diplomata i večiti patriota, Čerčil je bio retko svestran čovek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike