Zeleno svetlo za psovanje: Dizni zbog Bitlsa krši pravila (VIDEO)

17.11.2021

06:30

0

Serija prati priču legendarnog benda iz Liverpula iz 1969. godine dok planiraju svoj prvi nastup uživo posle više od dve godine, koristeći neviđene snimke i više od 150 sati nečuvenog zvuka, koji je briljantno restauriran

Zeleno svetlo za psovanje: Dizni zbog Bitlsa krši pravila (VIDEO)
Bitlsi - Copyright Profimedia

Reditelj Piter Džekson je otkrio da je uspešno ubedio Dizni kanal da dozvoli da psovke budu uključene u njegov predstojeći dokumentarac "The Beatles: Get Back".

Iako je to prvi put da je Diznijev kanal pristao da emituje psovke, šezdesetogodišnji filmski režiser je rekao da to "nije bilo na agresivan ili seksualan način".

Bitlsi /Profimedia
 

Serija od tri dela vratiće publiku u prošlost na intimne sesije snimanja benda i brojne nastupe uz njihov poslednji album iz 1970. godine, „Let It Be“.

- Morali smo da razgovaramo sa Diznijem o psovkama. Bitlsi su izviđači i slobodno psuju, ali ne na agresivan ili seksualan način. Naterali smo Dizni da pristane na psovanje, što mislim da je prvi put za Diznijev kanal. I zbog toga se osećaju moderno. Očigledno je da su ljudi psovali 60-ih, ali ne i kada su ih snimali - rekao je Piter Džekson za "Radio Times".

Bitlsi/Profimedia
 

Serija prati priču legendarnog benda iz Liverpula iz 1969. godine dok planiraju svoj prvi nastup uživo posle više od dve godine, koristeći neviđene snimke (snimio Majkl Lindzi-Hog) i više od 150 sati nečuvenog zvuka, koji je briljantno restauriran.

Ovo ostvarenje prikazuje pisanje i uvežbavanje 14 novih pesama, prvobitno namenjenih za objavljivanje na pratećem albumu uživo, piše "Daily Mail".

Dokumentarna serija "The Beatles: Get Back" takođe sadrži druge pesme i klasične kompozicije koje se nalaze na poslednja dva albuma benda, "Abbey Road" i "Let It Be".

Bitlsi Profimedia
 

Dokumentarac prikazuje, po prvi put u celini, poslednji nastup Bitlsa uživo kao grupe, nezaboravni koncert na krovu londonskog Sevil Roua.

Epizode ​​će biti premijerno prikazane na platformi Disney+ 25, 26. i 27. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike