24 sata sa Lenonom i Joko Ono: Nakon 50 godina ponovo dostupan dokumentarac o slavnom paru

24.05.2021

09:02 >> 09:11

0

Reč je o 30-minutnom filmu koji je premijerno prikazan na BBC-u davne 1969. godine kada je emitovan samo jedan jedini put

24 sata sa Lenonom i Joko Ono: Nakon 50 godina ponovo dostupan dokumentarac o slavnom paru
Copyright Profimedia

Dokumentarni film o Džonu Lenonu i Joko Ono “24 Hours: The World of John and Yoko” postao je dostupan putem streaminga posle više od 50 godina neprikazivanja. Dokumentarac može da se pogleda na platformi Amazon Coda Collection.

Reč je o 30-minutnom filmu koji je premijerno prikazan na BBC-u davne 1969. godine kada je emitovan samo jedan jedini put. U objašnjenju filma piše da ovaj “intimni dokumentarac, snimljen tokom svega pet dana, prikazuje dan u životu Džona i Joko dok je Lenon još bio član Beatlesa, u vreme brojnih kontroverzi i aktivizma koji su bili glavna briga u svakodnevnom životu slavnog para.”

Joko Ono i Džon Lenon/ Youtube printscreen/ Yoko Ono

Film je režirao Pol Morison koji prati kreativni proces Džona Lenona i Joko Ono. Film je sniman u Abbey Road Studios, Lenonovom imanju Tittenhurst Park i sedištu Apple Recordsa.

Pročitajte još

Novinar Alan Lajt objavio je novi uvodnik za film “24 Hours: The World of John and Yoko” u kojem je napisao:

– Fascinantni snimci izuzetno važnih životnih trenutaka za Džona i Joko. Portret dvoje energičnih i nadahnutih umetnika-aktivista, sa snažnim osećajem svrhe i neustrašivim stavom, čak i usprkos otporu i podsmehu…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nacional.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike