Lepota pokreta koja zaustavlja dah: Najveći baletski klasici uživo iz Boljšog teatra na velikom platnu (FOTO/VIDEO)

04.11.2021

15:37

0

Najomiljenija baletska predstava u klasičnom kanonu, postavljena na partituru Čajkovskog "Labudovo jezero", na repertoaru je 27. februara

Lepota pokreta koja zaustavlja dah: Najveći baletski klasici uživo iz Boljšog teatra na velikom platnu (FOTO/VIDEO)
SpartakusBolschoi2021_SB1gr - Copyright Promo / Cineplexx

Najveći baletski klasici ekskluzivno će i ove sezone, po deveti put, biti prikazani u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center. 

Sezona uživo iz Boljšog teatra počinje 7. novembra vrhunskim spektaklom virtuoznosti i liričnosti u baletskom klasiku "Spartak" Arama Khaktarijana, koji je na repertoaru od 16 časova.  

Promo / Cineplexx
Boljšoj teatar

U carskom Rimu na čelu sa Krasom, Spartak i njegova supruga Frigija osuđeni su na ropstvo i razdvojeni su od trgovaca robljem. Njegova ljubav prema njoj i želja za slobodom doveli su ga do pobune protiv rimske vojske uz pomoć ostalih zarobljenika. Ali izdajnička Egina, koja želi da svrgne Krasa i stekne moć, stajaće na putu Spartakovom planu.

Promo / Cineplexx
Boljšoj teatar

Ogromna scena i spektakularni efekti Spartaka postavljeni su prema vrhunskoj partituri Arama Hačaturjana. Sa neverovatnim prikazom moći četiri vodeća plesača do celog korpusa i njihovim strastvenim "pas de deu", Spartak je vrhunski spektakl virtuoznosti i liričnosti stvoren u Boljšom teatru.

Jedan od najvećih klasika na svetu, zasnovan na Hofmanovoj priči "Krcko Oraščić" uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, uz očaravajuće scene i kostime, na repertoaru je 12. decembra. 

Promo / Cineplexx
Boljšoj teatar

Glamurozni triptih "Dragulji" nastao je kao omaž gradovima i plesnim školama u Parizu, Njujorku i Sankt Peterburgu. Očaravajuće tri scene praćene muzikom trojice esencijalnih kompozitora Fore, Stavinskog i Čajkovskog gledaćemo 23. januara. Najomiljenija baletska predstava u klasičnom kanonu, postavljena na partituru Čajkovskog "Labudovo jezero", na repertoaru je 27. februara i predstavlja primer dramatične napetosti i lepote pokreta koja zaustavlja dah.

Promo / Cineplexx
Boljšoj teatar

Ljubitelji baleta imaće prilike da dožive nestvarne trenutke, kroz baletske pokrete najboljih solista i trupa Boljšog teatra na velikom platnu.

Francuski koreograf Pjer Lakot briljantno je kreirao zaboravljeno remek-delo ekskluzivno za Boljšoj balet pre skoro dvadeset godina, a na veliko platno bioskopa Cineplexx Ušće Shopping Center "Faraonova kći" stiže 1. maja sa spektakularnim plesom i scenama koreografisanim za skoro celu Boljšoj grupu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike