Poznat datum sahrane glumca Radovana Miljanića

28.10.2021

13:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Komemoracija će biti održana u ponedeljak, 1. novembra, u 11 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

Poznat datum sahrane glumca Radovana Miljanića
radovan miljanic promo - Copyright Radovan Miljanić Promo/Narodno pozorište

Dugogodišnji glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Radovan Miljanić iznenada je preminuo 25. oktobra u 69. godini.

Umetnik će biti sahranjen u petak, 29. oktobra, u krugu porodice, dok će komemoracija biti održana u ponedeljak, 1. novembra, u 11 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Miljanić je rođen u Pančevu 24. februara 1952. godine. Glumu je diplomirao 1979. godine  na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Tokom dugogodišnje karijere odigrao je više od sto uloga (oko 70 premijera), najviše u Narodnom pozorištu, zatim u SKC, Domu omladine, Zvezdara teatru, Teatru od nule, Pozorištu Ogledalo, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu…

Poslednju rolu odigrao je samo nekoliko dana pre smrti u predstavi Narodnog pozorišta "Vasa Železnova i drugi" koja je s velikim uspehom izvedena 18. oktobra na Ruskom međunarodnom pozorišnom festivalu u Nižnjem Novgorodu.

Igrao je u mnogim domaćim serijama i filmovima - "Direktan prenos", "Čavka", "Guča", "Uslovna sloboda", "Život i smrt porno bande", "Rekvijem za gospođu J.", "Nečista krv - Greh predaka", "Dara iz Jasenovca", "Tajne vinove loze", "Vikend sa ćaletom"…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike