Glamurozna superzvezda otvara Bemus: Holivudski sjaj Katje Bunijatišvili

28.10.2021

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Njeno ime se isključivo vezuje za najprestižnije dvorane sveta i muzičke festivale. Redovno nastupa u Karnegi holu, Holivud Boulu, Bečkom Muzikferajnu, Milanskoj skali, na festivalima kao što su BBC Proms ili festival u Verbijeu

Glamurozna superzvezda otvara Bemus: Holivudski sjaj Katje Bunijatišvili
Khatia_Buniatishvili_cc_esther_haase_2 - Copyright Katja Bunijatišvili /Promo/BEMUS/Esther Haase

Jedna od najvećih pijanistkinja današnjice, koja se smatra istinskom zvezdom, Katja Bunijatišvili, nastupiće sa Beogradskom filharmonijom na svečanom otvaranju 53. Bemusa, 1. novembra, u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, saopštili su organizatori.

Pod dirigentskom palicom Marka Parizota, pijanistkinja izvodi čuveni klavirski koncert Čajkovskog broj 1, a na programu su još dela Glinke i Rahmanjinova.

Katja Bunijatišvili predstavlja profil glamurozne superzvezde koja prevazilazi okvire klasične muzike. Njeno ime se isključivo vezuje za najprestižnije dvorane sveta i muzičke festivale. Redovno nastupa u Karnegi holu, Holivud Boulu, Bečkom Muzikferajnu, Milanskoj skali, na festivalima kao što su BBC Proms ili festival u Verbijeu.

Katja Bunijatišvili/Promo/BEMUS/Esther Haase
 

Beogradska filharmonija prvi put nastupa sa impresivnom pijanistkinjom i upisuje se na listu najbolje rangiranih orkestara sveta među kojima su Izraelska, Losanđeleska, Minhenska, Bečka filharmonija...

Čuvenu pijanistkinju i Beogradsku filharmoniju povezuje veliko prijateljstvo i bliska saradnja sa Zubinom Mehtom. Pored brojnih nastupa sa legendarnim maestrom, Katja sarađuje sa vrhunskim dirigentima među kojima su Pavo i Neme Jarvi, Gustavo Dudamel, Mihail Pletnjov, Vladimir Aškenazi i mnogi drugi.

Svečano otvaranje 53. Bemusa, Beogradska filharmonija započinje Glinkinom uvertirom „Ruslan i Ljudmila“, a nakon klavirskog koncerta Čajkovskog, orkestarski nastup kruniše raskošna Simfonija broj 1, Rahmanjinova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike