Tom i Džeri slave 80. rođendan: Objavljen trejler za novi film

23.11.2020

06:27 >> 12:59

0

Video budi nostalgiju kod starijih generacija, a zabavan je i za mlađe. Pored animiranih likova mačka i miša, u filmu se pojavljuju i realni glumci Kloi Grej

Tom i Džeri slave 80. rođendan: Objavljen trejler za novi film
Copyright Printscreen / Youtube

Zvanični trejler za igrano-animirani film “Tom i Džeri” objavio je pre nekoliko dana Studio Warner Bros i najavio nov život omiljenih crtanih likova autorskog tima Hana-Barbera. Crtani dvojac napunio je ove godine 80. rođendan!

Tom i Džeri su karijeru započeli u MGM početkom 1940-ih i emitovani su sve do kasnih 1950-ih. U toku godina postali su neizostavni deo animacije, a autori Vilijam Hana i Džozef Barbera su dobili čak 7 Oskara za razne “Tom i Džeri” kratkometražne filmove. Nije bilo deteta na svetu koje nije odrastalo uz ovaj crtani film pun humora i kvalitetne muzike.

Priča se da su Tom i Džeri smišljeni u trenutku očaja. MGM-ova animatorsko odeljenje, u kom su radili tvorci Hana i Barbera, mučili su se da ponove uspeh drugih studija koji su imali hit likove kao što su Gica Prasić i Miki Maus.

Iz dosade, animatori, obojica mlađi od 30 godina, krenuli su izbacuju razne ideje. Barbera je izjavio da mu se dopada jednostavni koncept crtaća sa mačkom i mišom, sa sve sukobom i jurnjavom, iako je to rađeno bezbroj puta do tada.

Printscreen / Youtube

„Mačak dobija čizmu” je prvi koji su objavili, 1940. godine. Debitantska epizoda bila je hit i donela je studiju nominaciju za Oskara u kategoriji animiranog kratkog filma. Iako su radili na filmu, animatori nisu bili potpisani.

Nadređeni su im je isprva rekli da ne ulažu sve što imaju samo na jednu kartu. Predomislili su se tek kad je stiglo pismo od uticajne teksaške figure iz industrije koja je pitala kad će gledati ponovo jedan od tih „predivnih crtaća sa mačkom i mišom.”

Džasper i Džinks, kako su se prvo zvali, postali su Tom i Džeri.

Prema rečima Barbere, nije bilo konkretnog razgovora o tome da likovi neće govoriti, ali odrastavši uz neme filmove Čarlija Čaplina, tvorci su znali da oni mogu da budu smešni i bez dijaloga. Muzika koju je komponovao Skot Bredli naglašavala je akciju, a glas za Tomov prepoznatljivi čovekoliki urlik dao je Hana lično.

Sada, kroz novi film, Tom i Džeri su transportovani u 21. vek, a  trejler donosi trenutak primirja između neumornog dua, pre nego što Toma udari kamion (ustaljeno Džerijevo maslo).

Video budi nostalgiju kod starijih generacija, a zabavan je i za mlađe. Pored animiranih mačka i miša, u filmu se pojavljuju i realni ljudi – glumci Kloi Grejs Morec, Majkl Pena, Rob Dilejni, Ken Džeong i Kolin Džost.

PROČITAJTE JOŠ: Dečji kutak kulture: „Kids fest“ u decembru obećava sjajnu zabavu – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike