Dečji kutak kulture: „Kids fest“ u decembru obećava sjajnu zabavu

19.10.2020

14:44 >> 19:06

0

Autor: Dejan Ćirić

Šaroliki filmski program 16. Kids festa u bioskopima i na platformi Moj Off

Dečji kutak kulture: „Kids fest“ u decembru obećava sjajnu zabavu
Copyright Profimedia

Tradicionalni dečji filmski festival „Kids fest“ održaće se šesnaestu godinu zaredom u domaćim bioskopima prikazujući najnovija igrana i animirana ostvarenja namenjena deci i mladima. Tokom celog decembra najmlađi ljubitelji sedme umetnosti širom Srbije moći će da pogledaju preko 15 najnovijih filmova, sinhronizovanih i prevedenih na srpski jezik, a kao i svake godine, program je sačinjen od ostvarenja nastalih u studijima širom sveta, približavajući nam kreativnost i umetnost mnogobrojnih filmskih stvaralaca i upoznajući nas sa različitim svetskim kinematografijama.

U okviru festivala biće organizovan i „Kids fest filmski matine“, tokom kojeg će se, u pojedinim bioskopima, projekcije održavati u prepodnevnim časovima.

– U skladu sa novonastalim okolnostima, sa željom da najvažniji festival za decu ne izostane ove godine, „Kids fest“ će se održati u novom terminu i u izmenjenom obliku. I ove godine će dočekati vernu publiku pružajući joj mogućnost da pogleda neke od najboljih filmova čije će premijere biti u toku decembra – najavili su organizatori „Kids festa“.

Novitet festivala je mogućnost gledanja filmova i onlajn, putem onlajn bioskopa „Moj Off“, na adresi mojoff.net, koja je prethodnih meseci bila domaćin nekoliko značajnih festivala (Festival francuskog filma, „Dunav film fest“, LIFFE).

„Kids fest“ je dečji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike