Jug Radivojević i BDP se oprostili od Marka Živića: Plenio je lakoćom življenja sa uvek dečačkim izrazom lica

15.10.2021

13:45

0

Autor: M. Cukić

"Ostale su divne uloge iza njega, ali nažalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo", kazao je Radivojević

Jug Radivojević i BDP se oprostili od Marka Živića: Plenio je lakoćom življenja sa uvek dečačkim izrazom lica
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Marko Živić, koji je prerano preminuo juče u 49. godini, ostavio je neizbrisiv trag na pozorišnoj sceni, a publika će ga pamtiti po brojnim ulogama koje je ostvario na daskama teatara.

Živić je bio stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, gde je odigrao brojne predstave kao što su "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo, Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens"...

ATAImages/ Antonio Ahel
Marko Živić u predstavi "Kad su cvetale tikve"

Povodom smrti voljenog glumca oglasila se i ova kulturna ustanova.

- U Beogradu je preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama - stoji u objavi.

Povodom smrti Marka Živića oglasio se i direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević.

- Marko je plenio svojim šarmom i lakoćom življenja sa uvek nasmejanim dečačkim izrazom lica. Ostale su divne uloge iza njega, ali nažalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo - rekao je Radivojević za Tanjug.

Tanjug / Zoran Žestić
Jug Radivojević

On je dodao da je Marko Živić bio uvek pažljiv, sa merom u komunikaciji da nekog ne uvredi, a istovremeno plemenit da svakom pomogne.

- Mnogo će nam Marko nedostajati. Svima u BDP, a verujem i kolegama i publici širom regiona, čuvaćemo zauvek uspomenu na našeg Marka - rekao je Radivojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike