Dragan Nikolić u jednoj od svojih najboljih uloga: Posle 40 godina film „Sezona mira u Parizu“ ponovo pred gledaocima

14.10.2021

09:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje je 21. digitalno restaurisani film u okviru "A1 Kinoteke", projekta očuvanja filmske baštine, koji će obuhvatiti 30 dela koja su od izuzetnog značaja za domaći i evropski film

Dragan Nikolić u jednoj od svojih najboljih uloga: Posle 40 godina film „Sezona mira u Parizu“ ponovo pred gledaocima
Dragan Nikolić - Copyright Film "Sezona mira u Parizu" Promo/Fond Fototeke Jugoslovenske kinnoteke

Film "Sezona mira u Parizu" reditelja Predraga Golubovića, nakon digitalne restauracije u okviru projekta "A1 Kinoteka", biće besplatno prikazan 15. i 16. oktobra, u 20.30 u sali „Makavejev“, posetiocima Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Golubovićev antiratni film snimljen je u produkciji "Centar filma" 1981. godine.

Glavne uloge tumače poznata imena domaćeg filma Dragan Nikolić, Predrag Miki Manojlović, kao mnogi priznati evropski glumci poput Marije Šnajder, Alide Vali, Rafa Valonea, Alana Nuria, Erlanda Josefsona, Danijela Želana, Paskala Petia, Džejne Čaplin i Saše Darvina.

Film "Sezona mira u Parizu" Promo/Fond Fototeke Jugoslovenske kinnoteke
 

- „Sezona mira u Parizu“ je značajno delo domaće kinematografije, na koji Kinoteka želi da ukaže posle 40 godina od njegovog nastanka, ne samo zbog toga što uloge tumače poznata imena srpskog i evropskog filma, već zato što i priča u prvi plan pored ljubavnog odnosa između glavnih likova postavlja i ozbiljna društveno-politička promišljanja koja se čini da su i danas aktuelna - izjavio je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke.

"Sezona mira u Parizu" je 21. digitalno restaurisani film u okviru "A1 Kinoteke", a ovaj projekat očuvanja filmske baštine će obuhvatiti 30 ostvarenja koja su od izuzetnog značaja za domaći i evropski film.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike