Odluka je doneta: Da li će Sajam knjiga biti održan?

07.10.2021

13:07

0

Autor: Dejan Ćirić

Odbor navodi da je u junu predložio održavanje manifestacije u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje u oktobarskom terminu

Odluka je doneta: Da li će Sajam knjiga biti održan?
Pixabay

Odbor Sajma knjiga na današnoj sednici konstatovao je zajedinički stav udruženja izdavača da ne postoje uslovi za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Kako se navodi u saopštenju Odbora sajma knjiga, "osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga, učinili su sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i regiona, manifestacija održi".

Pixabay/LubosHouska
 

S tim u vezi, Odbor navodi da je u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje u oktobarskom terminu.

„Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača je promenjen, i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin. Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se sajam održi i u postojećim epidemijskim uslovima - uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom trajanja sajma, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50 odsto troška izlagačkog prostora“, piše u saopštenju.

Pixabay
 

Kako se navodi, "odbor razume stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji".

"Kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovaćemo Sajam knjiga" poručuju iz Odbora Sajma.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug