Oglasio se Ivan Karl povodom informacije da je otkazan Sajam knjiga

06.10.2021

16:50

0

Autor: Mona Cukić

Gradski sekretar za kulturu je istakao da sa profesionalne i kolegijalne strane ne vidi razlog da izdavači izlaze u medije 24 sata pre zakazane sednice Odbora

Oglasio se Ivan Karl povodom informacije da je otkazan Sajam knjiga
Ivan Karl Tanjug/Miloš Milivojević

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl oglasio se povodom nezvanične vesti da je otkazan Sajam knjiga u Beogradu koji je trebalo da se održi od 24. do 31. oktobra.

On je istakao da sa profesionalne i kolegijalne strane ne vidi razlog da izdavači izlaze u medije 24 sata pre zakazane sednice Odbora "koji je merodavan organ da donese odluku o otkazivanju manifestacije". 

Karl je kazao da su predstavnici sva tri udruženja članovi odbora Sajma knjiga i uredno su obavešteni o terminu sednice koja je planirana za sutra 7. oktobar.

Ivan Karl Tanjug/Miloš Milivojević
Ivan Karl

- Ta sednica je juče zakazana kada je potvrđeno da će zasedati Krizni štab kome je Odbor sajma knjiga pre desetak dana poslao precizan dopis i čije smo mišljenje po pitanju uslova za održavanje Sajma očekivali. U svakom slučaju sutra je sednica Odbora Sajma knjiiga na kojoj ćemo se svi okupiti i doneti adekvatnu odluku - kazao je Karl.

Ranije su mediji preneli nezvaničnu vest da su na sastanku održanom danas sva tri udruženja izdavača odlučila da se povuku sa predstojećeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, predviđenog za poslednju nedelju ovog meseca.

Iako je prvobitni predlog Grada bio da Sajam knjiga bude održan polovinom septembra, izdavači nisu bili spremni da prihvate taj predlog, tražeći otkazivanje manifestacije ili pomeranje na narednu godinu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug