Gala koncert u Narodnom pozorištu povodom 120 godina od smrti Đuzepa Verdija

30.09.2021

13:42

0

Na repertoaru će biti uvertire, arije, dueti i horske numere iz Verdijevih opera "Moć sudbine", "Don Karlos", "Bal pod maskama", "Travijata", "Simone Bokanegra", "Aida", "Otelo" i "Nabuko"

Gala koncert u Narodnom pozorištu povodom 120 godina od smrti Đuzepa Verdija
Copyright Narodno pozorište / Promo/Željko Jovanović

Operska sezona Narodnog pozorišta u Beogradu biće otvorena 3. oktobra Gala koncertom posvećenom slavnom italijanskom kompozitoru Đuzepu Verdiju, povodom 120 godina od smrti.

Pod dirigentskom upravom gosta iz Rumunije, maestra Kristijana Sandua, nastupiće prvaci, solisti, Hor, Orkestar Opere i ansambl Baleta Narodnog pozorišta.

Na repertoaru će biti uvertire, arije, dueti i horske numere iz Verdijevih opera "Moć sudbine", "Don Karlos", "Bal pod maskama", "Travijata", "Simone Bokanegra", "Aida", "Otelo" i "Nabuko" u izvođenju Dušana Plazinića, Dejana Maksimovića, Snežane Savičić Sekulić, Ivana Tomaševa, Miodraga Jovanovića, Janka Sinadinovića, Ljubice Vraneš, Evgenije Jeremić i još jednog gosta iz Rumunije, baritona Jonuta Paskua.

Promo/Željko Jovanović
Narodno pozorište

Narator programa biće glumica Vanja Milačić. Režiju potpisuje Ana Grigorović, šef Hora je Đorđe Stanković, a koncertmajstor Edit Makedonska.

Već u sredu, kao i u petak, 6. i 8. oktobra, takođe na Velikoj sceni, ljubitelji opere mogu da pogledaju čuveno delo Kristofa Vilibalda Gluka "Orfej i Euridika". Reč je o najnovijoj operskoj produkciji, čija je premijera održana 23. juna ove godine.

Promo / Željko Jovanović
Predstava "Orfej i Euridika"

Delo je zasnovano na mitu o Orfeju i Euridiki, priči koja govori o ljubavi i gubitku, ali i o tome koliko je neko spreman da se žrtvuje za svoju ljubav. U postavci Aleksandra Nikolića, Orfej, kao harizmatični individualac, veoma liči na ljude savremenog sveta, on odbija da prihvati i razume prirodne procese kao što su život i smrt, čak uspeva i da ih prevaziđe. Ta pobeda deluje kao trijumf ljudske snage i na početku budi optimizam…

Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović
Narodno pozorište

U sredu će nastupiti Aleksandra Angelov (Orfej), Nevena Bridžen (Euridika) i Nevena Đoković (Amor), a dva dana kasnije Ljubica Vraneš (Orfej), Isidora Stevanović (Euridika) i Sofija Pižurica (Amor).

Ulaznice možete kupiti online i na blagajni Narodnog pozorišta u Beogradu, a svi programi, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike