Hrabro se borio sa bolešću: Tasovac je imao veliku želju čije ispunjenje nije dočekao

29.09.2021

20:45

0

"Godine 2023. ćemo slaviti stogodišnjicu od osnivanja Beogradske filharmonije. Biće to dobar povod za pravljenje preseka šta je do sada urađeno i razmišljanje o tome kako ćemo ući u drugi vek postojanja", govorio je Tasovac

Hrabro se borio sa bolešću: Tasovac je imao veliku želju čije ispunjenje nije dočekao
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, preminuo je večeras u svom domu u Beogradu.

Tasovac je nedavno govorio o svojim željama i idejama za budućnost Filharmonije koje nažalost nije uspeo da ispuni.

- Što se tiče Beogradske filharmonije, koja je za mene, kao i za većinu zaposlenih, druga kuća i porodica - imam dve želje. Jedna je da dočekam završetak izgradnje naše nove zgrade, koja će ujedno biti i prva prava simfonijska koncertna dvorana u Srbiji i od koje će korist imati celokupna srpska muzička scena. Moja druga želja je da dočekam usvajanje zakona o Beogradskoj filharmoniji, koji bi, poput Zakona o Berlinskoj filharmoniji, konstatovao postojeće stanje i prilagodio materijalni položaj najboljih muzičara koje ima naša zemlja - njihovoj posvećenosti, kvalitetu i broju koncerata. Godine 2023. ćemo slaviti stogodišnjicu od osnivanja Beogradske filharmonije. Biće to dobar povod za pravljenje preseka šta je do sada urađeno i razmišljanje o tome kako ćemo ući u drugi vek postojanja - govorio je tada za "Kurir".

Antonio Ahel/ATAImages
 

Kako je rekao vreme je lek i vreme će reći svoje.

-  Uvek sam verovao da ne treba žuriti sa sudovima i da mnoge stvari, koje na prvi pogled deluju loše ili bolno, mogu da se, na kraju, ispostave kao krajnje pozitivne. Da se nisam pre nekoliko godina slomatao na košarci i završio u bolnici sa teškim prelomom pršljena, tumor koji sam imao ne bi bio otkriven na vreme i verovatno bih imao katastrofalne posledice. Ovako, zahvaljujući požrtvovanim lekarima iz Urgentnog centra i brizi mojih najbližih - posle operacije i šest nedelja u bolnici ponovo sam prohodao. Malo li je da se čovek uveri da je život čudo! Kada neko, kao ja, ponovo prohoda, pola veka nakon svojih prvih koraka, taj nema razloga, a bogami ni prava da ne bude tvrdoglavi optimista. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike