Zemljotres u Holivudu zbog Klunija i Pita: Rat filmskih studija oko novog filma slavnih glumaca

29.09.2021

10:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Obojica mogu da računaju na honorar od 20 miliona dolara

Zemljotres u Holivudu zbog Klunija i Pita: Rat filmskih studija oko novog filma slavnih glumaca
Džordž Kluni i Bred Pit - Copyright Profimedia

Holivud je poludeo za filmom o kojem se ne zna ništa. Filmske kompanije Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM, i Warner Bros nude desetine i desetine miliona dolara kako bi upravo oni dobili prava na prikazivanje ovog filma.

Tajna je u tome da će se, nakon 14 godina, u njemu ponovo u glavnim ulogama naći Džordž Kluni i Bred Pit. Film će režirati Džon Vots koji se proslavio režijom poslednje „Spajdermen“ trilogije. Film nema naslov, a o njegovoj radnji se malo zna.

Džordž Kluni Profimedia
Džordž Kluni/Profimedia

Kluni i Pit, koji su dugogodišnji prijatelji, čije će kompanije producirati ovaj film, poslednji put su se zajedno našli na filmskom platnu u filmovima „Ocean's 11, 12 i 13“ („Igraj svoju igru“), zatim u ostvarenju „Ispovest opasnog uma“, pa u komediji braće Koen „Spaliti nakon čitanja“.

Uspeh na bioskopskim blagajnama je svakako osiguran, možda i Oskar, a na temelju toga svaki od njih dvojice može da računa na honorar ne manji od 20 miliona dolara, prenosi Telegraf. Zato i ne čudi da se najveće filmske kompanije takmiče za dobijanje prava na ovaj film.

Bred Pit Profimedia
Bred Pit/Profimedia

Ime Džona Votsa doprinosi zanimljivosti ovog projekta. Njegova dva Spajdermen filma „Daleko od kuće“ i „Povratak kući“ zajedno su na blagajnama zaradili više od milijardu dolara, dok će se 17. decembra u bioskopima naći i treći deo njegove trilogije pod nazivom „Spider-Man: No Way Home“. Zahvaljujući tim uspesima Votsu je već dodeljena režija novog filma iz franšize „Fantastična četvorka“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike