Novi tokovi umetnosti u vreme pandemije: Muzikom kroz muzej

25.11.2020

14:27 >> 14:43

0

Autor: Dejan Ćirić

Prvi lajv strim koncert biće održan u ponedeljak, 30. novembra u 13 časova

Novi tokovi umetnosti u vreme pandemije: Muzikom kroz muzej
Copyright ATA Images/Miloš Tešić

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica art“ pozvaju poštovaoce klasične muzike da prisustvuju prvom u nizu besplatnih lajv strim koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Koncert kamernog ansambla „Duo perfetto“, koji čine Vesna Jansens, violinistkinja, i Dušan Stojanović, violončelista, zainteresovani građani će biti u prilici da prate uživo na Jutjub kanalu i društvenim mrežama Istorijskog muzeja Srbije. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Na programu su dela Betovena, Smiljane Vlajić i potpuri popularnih minijatura Bramsa, Pjacole, Geršvina, Joplina i Krajslera, a osobenost ovog koncerta, kao i narednih, planiranih do kraja godine (9. i 23. decembar), je i izvođenje po jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora, iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih lajv strim sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

PROČITAJTE JOŠ: “Krcko Oraščić” dobija filmsku verziju: Svetska premijera za Božić – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike