Počinje festival "Dani Danila Lazovića": Domaćin Andrija Kuzmanović

22.09.2021

16:58 >> 17:00

0

Specijalni gosti takmičarske večeri festivala biće Andrija Milošević i Mina Lazarević, a publika će biti u prilici da prisustvuje pozorišnim predstavama

Počinje festival "Dani Danila Lazovića": Domaćin Andrija Kuzmanović
Copyright Danilo Lazović / YouTube/Printscreen

Osmo izdanje festivala “Dani Danila Lazovića” biće večeras otvoreno u Domu kulture “Pivo Karamatijević” u Priboju u organizaciji ove institucije i Zavičajnog muzeja Priboj i trajaće do 25. septembra.

U bogatom četvorodnevnom programu festivala, čiji će domaćin biti glumac Andrija Kuzmanović, publika će biti u prilici da prisustvuje pozorišnim predstavama, performansima, muzičkim programima i “Internet konkursu u govorenju poezije”, koji će se odviti tokom završne večeri festivala.

Andrija Kuzmanović / Promo / Miša Obradović

– Posle prošlogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korona virusa, ove godine smo se potrudili da organizujemo festival koji će, kao i prethodnih godina, pleniti sadržinom programa, kvalitetnim umetničkim sadržajima i centralnom manifestacijom u okviru koje će se studenti i studentkinje glume, umetničkih fakulteta i akademija iz zemlje i regiona takmičiti u govorenju poezije – navodi direktor festivala Miki Damjanović.

Po njegovim rečima, na ovaj konkurs, čiji je cilj afirmacija govorenja i negovanja poezije među ljubiteljima ovog medija, dolaze takmičari iz 11 akademija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Pročitajte još

Pored toga, specijalni gosti takmičarske večeri festivala biće glumac Andrija Milošević i glumica Mina Lazarević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike