Mural barda glumišta Danila Lazovića osvanuo u Priboju (FOTO)

31.08.2021

16:56 >> 17:47

0

Mural je urađen u susret predstojećem festivalu Dani Danila Lazovića, koji su planirani za kraj septembra, a sve se češće čuju i ideje da Dom kulture pon

Mural barda glumišta Danila Lazovića osvanuo u Priboju (FOTO)
Copyright Danilo Lazović YouTube/Printscreen

Pribojcima se sa zgrade pored Doma kulture, u starom delu grada, odnedavno smeši bard jugoslovenskog glumišta, Danilo Lazović(1951-2006), koji je svoje prve glumačke korake, na daskama koje život znače, napravio upravo u gradu na obalama Lima.

Zahvaljujući inicijativi lokalne samouprave i investitoru nedavno otvorenog hotela, mladi pribojski umetnik Nikola Goločevac, uradio je mural neponovljivog glumca i šarmera.

Mural Danila Lazovića / Rina / A. Rovčanin

Mural je urađen u susret predstojećem festivalu “Dani Danila Lazovića”, koji su planirani za kraj septembra, a sve se češće čuju i ideje da pribojski Dom kulture ponese ime ovog velikog čoveka i glumca, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da podelim sa vama fotografije murala barda našeg glumišta, Danila Lazovića. U susret predstojećem festivalu “Dani Danila Lazovića” koji će se održati od 22. do 25. septembra ove godine u Priboju, želim da vas pozovem na ovu značajnu kulturnu manifestaciju, uz iskrenu želju da pribojski Dom kulture uskoro ponese ime velikog glumca – napisao je u postu objavljenom na društvenim mrežama narodni poslanik iz Priboja Krsto Janjušević, podelivši fotografije oslikanog murala.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike