Spektakl na sceni Narodnog pozorišta u čast Renata Balestre

14.09.2021

06:55 >> 07:06

0

Autor: Dejan Ćirić

Želja organizatora je da se ovim koncertom čuvenom italijanskom modnom dizajneru izrazi zahvalnost za sve što je tokom prethodnih 25 godina uradio za Srbiju

Spektakl na sceni Narodnog pozorišta u čast Renata Balestre
Copyright "Pepeljuga" Promo/Narodno pozorište

Na Velikoj sceni nacionalnog teatra, 18. septembra u 20 časova, agencija Fabrika i Narodno pozorište organizuju Room koncert “Opera, balet i moda -Beograd s ljubavlju Renatu Balestri”, posvećen čuvenom italijanskom modnom kreatoru.

“Labudovo jezero” Promo/Narodno pozorište

Prvi deo koncerta: Odlomci iz baleta “Labudovo jezero”, Petra Iliča Čajkovskog. U okviru ovog dela koncerta, prvaci baleta Narodnog pozorišta, Bojana Žegarac i Jovan Veselinović će izvesti segment iz istoimenog baleta, u koreografiji Konstantina Kostjukova, koji je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a manekeni će u formi performansa prikazati najatraktivnije kostime koje je za ovaj balet kreirao Renato Balestra.

“Pepeljuga” Promo/Narodno pozorište

Drugi deo koncerta: Omiljene arije Renata Balestre

Nastupaju: Giulia Bolcato – sopran (Italija), Carolina Lopez Moreno – sopran (Nemačka), Jadranka Jovanović – mecosopran, Jasmina Trumbetaš – sopran,      Sanja Kerkez – sopran (Srbija).

Tokom trećeg dela koncerta biće izveden modni performans sa kostimima koje je Renato Balestra kreirao za operu Pepeljuga.

Ono što povezuje prvi i treći deo koncerta su spektakularni kostimi Renata Balestre koje je radio za Narodno pozorište u Beogradu.

“Labudovo jezero” Promo/Narodno pozorište

Želja organizatora je da se ovim koncertom Renatu Balestri izrazi zahvalnost za sve što je tokom prethodnih 25 godina uradio za Srbiju i istovremeno napravi kulturni događaj za pamćenje, gde će se okupiti njegovi brojni saradnici iz Srbije, ali i prijatelji kao što su Jacopo Sipari, Vesna Mandić i Milan Kovačević iz Fabrike, Jadranka Jovanović, Konstantin Kostjukov, njegova ćerka Federica Balestra i mnogi drugi.

Pročitajte još

Gostujući dirigent iz Italije Jacopo Sipari Di Pescasseroli dirigovaće orkestrom Narodnog pozorišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike