Spektakl na sceni Narodnog pozorišta u čast Renata Balestre

14.09.2021 | 06:55 >> 07:06

Autor: Dejan Ćirić

Želja organizatora je da se ovim koncertom čuvenom italijanskom modnom dizajneru izrazi zahvalnost za sve što je tokom prethodnih 25 godina uradio za Srbiju

Copyright "Pepeljuga" Promo/Narodno pozorište

Na Velikoj sceni nacionalnog teatra, 18. septembra u 20 časova, agencija Fabrika i Narodno pozorište organizuju Room koncert “Opera, balet i moda -Beograd s ljubavlju Renatu Balestri”, posvećen čuvenom italijanskom modnom kreatoru.

Copyright “Labudovo jezero” Promo/Narodno pozorište

Prvi deo koncerta: Odlomci iz baleta “Labudovo jezero”, Petra Iliča Čajkovskog. U okviru ovog dela koncerta, prvaci baleta Narodnog pozorišta, Bojana Žegarac i Jovan Veselinović će izvesti segment iz istoimenog baleta, u koreografiji Konstantina Kostjukova, koji je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a manekeni će u formi performansa prikazati najatraktivnije kostime koje je za ovaj balet kreirao Renato Balestra.

Copyright “Pepeljuga” Promo/Narodno pozorište

Drugi deo koncerta: Omiljene arije Renata Balestre

Nastupaju: Giulia Bolcato – sopran (Italija), Carolina Lopez Moreno – sopran (Nemačka), Jadranka Jovanović – mecosopran, Jasmina Trumbetaš – sopran,      Sanja Kerkez – sopran (Srbija).

Tokom trećeg dela koncerta biće izveden modni performans sa kostimima koje je Renato Balestra kreirao za operu Pepeljuga.

Ono što povezuje prvi i treći deo koncerta su spektakularni kostimi Renata Balestre koje je radio za Narodno pozorište u Beogradu.

Copyright “Labudovo jezero” Promo/Narodno pozorište

Želja organizatora je da se ovim koncertom Renatu Balestri izrazi zahvalnost za sve što je tokom prethodnih 25 godina uradio za Srbiju i istovremeno napravi kulturni događaj za pamćenje, gde će se okupiti njegovi brojni saradnici iz Srbije, ali i prijatelji kao što su Jacopo Sipari, Vesna Mandić i Milan Kovačević iz Fabrike, Jadranka Jovanović, Konstantin Kostjukov, njegova ćerka Federica Balestra i mnogi drugi.

Pročitajte još

Gostujući dirigent iz Italije Jacopo Sipari Di Pescasseroli dirigovaće orkestrom Narodnog pozorišta.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam