Otvoreno o brakovima, skandalima i optužbama: Kontroverzna autobiografija Vudija Alena

17.09.2021

18:20 >> 19:26

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je veoma zabavan, krajnje iskren, živopisan, izvrstan autoportret čuvenog umetnika koga smatraju jednim od najvećih filmskih režisera našeg vreme

Otvoreno o brakovima, skandalima i optužbama: Kontroverzna autobiografija Vudija Alena
Copyright Vudi Alen/Profimedia

U iskrenoj, duhovitoj i na momente komičnoj autobiografiji „Apropo ničega“, koja je izazvala brojne kontroverze od momenta objavljivanja, slavni režiser, komičar, pisac i glumac Vudi Alen daje detaljan osvrt na svoj burni život.

Započevši priču od detinjstva u Bruklinu i pisanja za varijete i različite šou-programe u prvim danima televizije, kada je radio s velikanima komedije, Alen opisuje teške trenutke dok je nastupao kao stendap komičar pre nego što je stekao slavu i uspeh. Jedinstvenim i dinamičnim stilom, on opisuje kako se otisnuo u svet filmskog stvaralaštva s komedijama poput „Uzmi novac i beži“ i dočarava celu svoju šezdesetogodišnju, bogatu karijeru scenariste i režisera – od klasika „Eni Hol“, „Menhetn“ i „Hana i njene sestre“ do novijih filmova, među kojima je „Ponoć u Parizu“.

Vudi Alen/Profimedia

Alen otvoreno govori i o svojim brakovima, skandalima i optužbama kojima je bio izložen i koje se ponovo obrušavaju na njega, ljubavnim vezama i slavnim prijateljima, sviranju džeza, o svojim knjigama i pozorišnim komadima. Upoznajemo se sa njegovim demonima, greškama, uspesima i osobama koje je voleo, sa kojima je sarađivao i od kojih je učio.

Promo/Laguna

– Vudi Alen piše scenarija još od prvih dana televizije. Snima filmove decenijama. Napisao je mnoge knjige. Dobio je dva Oskara. Bio je i na stupcima žute i ozbiljne štampe jer je oženio pastorku, s kojom je sad već više od četvrt veka u braku. Bio je i na sudu zbog optužbi, ali je oslobođen na osnovu dokaza. Mirno je otrpeo ponovnu medijsku hajku i napisao sjajnu autobiografiju u kojoj objašnjava sve ono što ste hteli da znate o njemu a niste smeli da pitate. „Apropo ničega“ je odgovor genija na sirove napade modernih pokreta i zapaljivih medija. Oni koji ga vole uživaće, oni koji sumnjaju mogu da čuju šta kaže i druga strana. Ovo je jedna od onih knjiga koje zaista vredi imati i pročitati – istakao je urednik knjige Srđan Krstić.

Vudi Alen/Profimedia

Veoma zabavan, krajnje iskren, živopisan, izvrstan autoportret čuvenog umetnika koga smatraju jednim od najvećih filmskih režisera našeg vremena.

Pročitajte još

„Apropo ničega“ Vudija Alena u prodaji je od subote 18. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike