Nova umetnička energija u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“

16.01.2021

10:30 >> 12:07

0

Autor: Dejan Ćirić

Izložbom novih članova Udruženja likovnih umetnika Srbije, Umetnički paviljon Cvijeta Zuzorić 19. januara tradicionalno započinje izložbenu godinu, saop?

Nova umetnička energija u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“
Copyright Profimedia

Prijem u članstvo ULUS-a, najstarije strukovno udruženje na našim prostorima, najčešće je prva stepenica u profesionalnom životu umetnika nakon završenih studija, ali ne tako retko umetnici koji su već decenijama prisutni na umetničkoj sceni žele da profesionalnu verifikaciju ostvare i članstvom u Udruženju.

Na konkurs koji je raspisan u drugoj polovini prošle godine prijavilo se 94 kandidata od kojih je primljeno 77, dok su troje umetnika po pozivu postali članovi ULUS-a.

Projekat Branislava Kojića Foto: Wikipedia

ULUS navodi da je došlo do povećanja interesovanja za članstvo, zahvaljujući i brojnim inicijativama i programima usmerenim na mlade stvaraoce. To su inicijativa ULUS Mladih i projekat Bijenale mladih koji su pokrenuti prošle godine sa ciljem da se promovišu mladi umetnici i povezu sa institucijama kulture.

Pročitajte još

Projekat Bijenale mladih – Javne pripreme je pilot projekat ULUS-a realizovan tokom leta 2020. u ULUS-ovim izlagačkim prostorima a koji ima za cilj da osnaži mlade i buduće profesionalce umetnosti i da im obezbedi osnovnu orijentaciju u polju profesionalne aktivnosti, znanja i veština kako bi se osposobili da preuzmu lidersku ulogu u organizaciji sopstvene manifestacije Bijenala mladih 2021, saopšteno je iz ULUS-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike