Mjuzikl "Ja sam Mileva Ajnštajn" u Srpskom narodnom pozorištu

04.02.2021

16:36 >> 16:11

0

Plesna muzička predstava u čak 14 poglavlja, inspirisana je knjigom The other Einstein američke spisateljice Marije Benedikt

Mjuzikl "Ja sam Mileva Ajnštajn" u Srpskom narodnom pozorištu
Copyright Mileva Marić Ajnštajn/Wikipedia

Mjuzikl “Ja sam Mileva Marić Einstein” u produkciji Viva Dance Academy iz Novog Sada gostovaće 13. i 14. februara u Srpskom narodnom pozorištu na sceni “Jovan Ðorđević”.

Plesna muzička predstava u čak 14 činova – poglavlja, inspirisana je knjigom “The other Einstein” američke spisateljice Marije Benedikt, a režiju potpisuju reditelji Vladislav Velkovski i Ivan Vanja Alač.

Pozorišni komad pruža atraktivnost u pogledu kostima i koreografije, a na sceni će biti više od 40 mladih plesača studia Viva Dance Academy, kao i njihovi specijalni gosti – plesači i pevači iz Novog Sada.

Između ostalih, gosti će biti i diplomirani reditelji Akademije umetnosti u Novom Sadu, koji su svakodnevno pripremali glumačke i pevačke scene sa mladim izvođačima, a ekipa je zahvalna profesorki Dijani Kozarski, nekadašnjoj prima balerini SNP-a.

Wikipedia

Takođe, ekipa predstave ističe i diplomiranu glumicu Maju Brukner, poznatu široj javnosti i kao afirmisanu pevačica koja tri godine aktivno sarađuje sa kompanijom i ima veoma važnu ulogu u njihovim mjuziklima.

Kao tradicionalni gosti trupe, u mjuziklu će se pojaviti plesni klub “Point” iz Novog Sada kojeg organizuje balerina Milana Mitrović, a za sam kraj po planu su gosti – prijatelji iz udruženja “Hor Sveti Roman Slatkopojac” iz Petrovaradina koji su svoje neosporne pevačke veštine dopunili i novim glumačkim iskustvima, što ovu predstavu čini jedinstvenom.

Premijera mjuzikla je održana pre manje od mesec dana, tačnije 10. januara u Novosadskom pozorištu, i evidentna je uloga ovog projekta u popularizaciji rodne ravnopravnosti, ali i same kulture življenja kroz prizmu velike istorijske ličnosti kao što je bila Mileva Marić Ajnštajn.

Pročitajte još

Koreografiju u mjuziklu potpisuje Gordana Oreščanin, potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012. godine i dobitnica značajnih međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i umetnosti. Tekstove pesama specijano za ovaj mjuzikl pripremile su Marina Kozačenkov (“Naučnik i naučnica”) i Slavica Ljujić (“Na pravi put”).

Viva Dance tokom 28 godina postojanja još uvek važi za najtrofejniji plesni klub u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije a često učlestvuje u mnogim humanitarnim događajima.

Projekat je realizovan uz podršku Grada Novog Sada – Evropske prestonice kulture.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike