Drugi čin Prvog festivala Beogradske filharmonije

09.02.2021

13:01 >> 13:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Publiku danas očekuju nastupi klavirskog trija, sutra gudačkog kvarteta, a veliko finale donosi nove nastupe orkestra

Drugi čin Prvog festivala Beogradske filharmonije
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Prvi festival Beogradske filharmonije koji predstavlja muzičare u kamernom i orkestarskom žanru, ulazi u svoje drugo poluvreme.

Publiku danas očekuju nastupi klavirskog trija, sutra gudačkog kvarteta, a veliko finale donosi nove nastupe orkestra sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom (11-13. februar), sve u sali Beogradske filharmonije.

Promo / BF / Marko Đoković

– Mogli smo da pretpostavimo da će festivalska atmosfera doneti veliku radost ponovnog susreta muzičara i publike kojoj smo predstavili naše filharmonijske snage – izjavio je direktor BF Ivan Tasovac i dodao:

– Međutim, imajući u vidu kvalitet izvođenja i pažljivo biranih programa, kao i potrebu za relevantnim muzičkim festivalom, bojim se da smo stvorili malo čudovište koje može da naraste u jedan od najreferentnijih događaja u regionu – zaključio je prvi čovek Filharmonije.

ATA Images/Antonio Ahel

Na koncertima do kraja festivala, publika će moći da čuje Klavirska trija Mendelsona i Bramsa u izvođenju Mirjane Nešković (violina), Dušana Kočiševića (violončelo) i Slađane Gajić, kao i kamerna dela Mocarta i Betovena u interpretaciji Miroslava Pavlovića (violina), Ksenije Milošević (violina), Ivane Uzelac (viola) i Katarine Stanković (violončelo).

Pročitajte još

Za kraj, Gabrijel Felc će sa orkestrom izvesti kompozicije Stravinskog, Šuberta i Malera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike