Koncertni mart: Planira se bogat program nastupa velikih muzičara

27.02.2021

16:33 >> 19:59

0

Aktuelna situacija diktiraće i njihovu realizaciju, a publici ostaje da se nada konačnom uživanju u muzici uživo

Koncertni mart: Planira se bogat program nastupa velikih muzičara
Copyright Pixabay

Koncertni kalendar za mart mesec u Beogradu biće uglavnom realizovan samo u dva prostora – Kombank Dvorani i Zadužbini Ilije M. Kolarca, gde će nastupati pop i rok muzičari iz zemlje i regiona.

Aktuelna situacija diktiraće i njihovu realizaciju, a publici ostaje da se nada konačnom uživanju u muzici uživo.

Prvi dan marta biće u čast Vlade Divljana sa bendom (Ne)normalni, koji će nastupiti u Velikoj dvorani Kolarca, kao njihov drugi nastup u nizu, posle nedelje – 28. februara. Reč je o novoj šansi niza koncerata benda koji neguje sećanje na velikog umetnika, koji je prerano otišao, jer su ti nastupi bili odloženi početkom februara.

Sastav (Ne)normalni zakazao je i treći koncert 20. marta na sceni Kombank Dvorane, a sve tri večeri gost će im biti Zdenko Kolar, član originalne postave “Idola” i nerazdvojni prijatelj Divljana i saradnik na njegovim pratećim grupama “(Ne)Vladina organizacija” ili “Old Stars band”, a zajedno su osnoval ii bluz grupu “Zvuci ulice”. Takođe, frontmen rege pop rok benda Ničim izazvan Bojan Gluvajić biće na pozornici kao još jedan važan gost ove trilogije koncerata.

YouTube/Printscreen/rudi uran

Datum 20. mart je bio predviđen u Kombank Dvorani za pop rok pevača Dejana Cukića i njegov Spori ritam bend, ali je ipak pomeren za neke bolje dane, jer muzičar želi da održi koncert za veći broj ljudi, po svom izboru.

Sedmog marta stiže iz regiona Dražen Žerić Žera sa svojom “Crvenom jabukom”, a repriza će biti i na Dan žena 8. marta na istom mestu, zbog velikog interesovanja. Iz originalne postave pop grupe ostao je samo Žera, koji će podsetiti na stare i novije hitove svog benda koji traje od nastanka u Sarajevu, 1985. godine.

Slobodan Trkulja i Balkanopolis će nastupiti 13. marta na istom mestu, kao tradicionalan susret sa beogradskom publikom barem jednom godišnje, a sada je Sava centar zamenjen ovom dvoranom. Profesionalac koji svira na više instrumenata u isto vreme neguje srpsku, duhovnu i balkansku muziku, a u Kini ga je u direktnom prenosu nedavno gledalo čak milijardu ljudi.

Promo/Live Production

U planu je i muzička smotra Guitar Art fest, koja je 2020. morala biti prekinuta, a za 16. mart je zakazana italijanska gitarska senzacija i atrakcija “40 Fingers” – kvartet muzičara koji instrumentalima na vrhunski način interpretiraju kultna dela filmske muzike i drugih svetskih kompozicija.

Prvi put u karijeri u Kombank dvorani, 17. marta na irski praznik Dan Svetog Patrika sviraće “srpski Irci” Orthodox Celts, koji su tradiciju tih nastupa u prestonici imali gotovo uvek u Domu omladine. Prošle godine nisu održali koncert na taj praznik, kao ni na manifestaciji Beer Garden, a treću sreću su imali u Letnjoj bašti kluba Fest u Zemunu.

Na programu je i hrvatski autor Neno Belan i bend “Fiumens” dve večeri zaredom 21. i 22. marta, kao nova šansa posle odlaganja prošlog novembra. Koncept ovih koncerata će biti u izvođenju hitova grupe “Ðavoli” koja je i proslavila Belana.

Promo / Matko Petrić

Prema planu na sceni će biti i Ivan Bosiljčić 25. marta, nakon odloženog datuma za Dan zaljubljenih, 14. februara. Muzičko poetsko veče “Naša priča” poznati glumac izvodi kao spoj koncerta, glume i recitovanja poezije.

Za sam kraj koncertne ponude, 28. marta zasviraće Queen Real tribute band. Novina na ovom nastupu je u tome što će grupa pre koncerta imati gosta iz Engleske Pitera Fristona, koji je bio veliki prijatelj i lični asistent Fredija Merkjurija, pevača i vođe rok grupe. Britanac će u uvodnom delu predstaviti lik i delo legendarnog muzičara, koji je izgubio bitku sa AIDS pre tri decenije, a biće predočeni do sada nepoznati detalji o tom umetniku.

Pročitajte još

Osim Fristona, gost će biti i češki pevač Milan Šatnik, a Queen tribute je već nastupao na sceni Kombank Dvorane dok se zvala Dom sindikata, kao i krajem 2018. kao uvertira za premijeru filma “Boemska rapsodija” o sastavu Queen. Sa svojim projektom “Queen Simphony” napravili su pravi spektakl na scenama Sava centra, Kalemegdana na otvaranju festivala BELEF 2019 i na otvorenom u Zemunu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike