Rodna kuća Ive Andrića ponovo se otvara za posetioce: Oaza u koju će svraćati ljubitelji dobre knjige

01.03.2021

08:45 >> 11:03

0

Autor: Dejan Ćirić

U domu čuvenog nobelovca biće izložena i stalna muzejska postavka

Rodna kuća Ive Andrića ponovo se otvara za posetioce: Oaza u koju će svraćati ljubitelji dobre knjige
Copyright Profimedia

Rodna kuća Ive Andrića u Travniku prošla je kroz glavnu fazu restauracije, a u toku su finalni radovi uređenja pratećeg objekta nakon čega će, kako je predviđeno, početkom aprila ponovo otvoriti vrata za turiste.

S obzirom na to da je zub vremena na rodnoj kući Ive Andrića u Travniku naneo određene štete, privrednik Snježana Kopruner odlučila je da donira sredstva kako bi kuća nobelovca mogla da bude obnovljena i otvorena za turiste, ali i za stalnu muzejsku postavku.

Profimedia

U razgovoru za Klix.ba direktor Zavičajnog muzeja Travnik Fatima Maslić rekla je da su radovi na rekonstrukciji objekta još u toku i da je u pitanju veliki projekat.

Pročitajte još

Ona je istakla da je zamišljeno da ova ustanova bude oaza u koju će svraćati ljubitelji dobre knjige, gde će posetioci u kafeteriji moći na miru da pročitaju nekoliko stranica knjige koju su kupili ili samo uzeli da pregledaju u knjižari i autentičnoj travničkoj suvenirnici „Dram radosti“, nazvanoj po Andrićevoj rečenici iz pripovetke „Čaša“ koja glasi: „U Bosni se dram radosti dušom plaća“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike