Svetski dan(i) poezije u digitalnom prostoru

17.03.2021

11:57

0

Autor: Dejan Ćirić

Umesto tribina osmišljena je dijaloška e-publikacija, a umesto pesničkih čitanja publika će imati priliku da ih čuje preko video-zapisa

Svetski dan(i) poezije u digitalnom prostoru
Copyright Pixabay

Svetski dan(i) poezije održaće se od 21. do 23. marta na onlajn profilima Kulturnog centra Beograda, najavili su organizatori.

Kako se festival iz poznatih razloga održava u digitalnom prostoru, umesto tribina osmišljena je dijaloška e-publikacija, a umesto pesničkih čitanja publika će imati priliku da ih čuje preko video-zapisa.

Svake godine manifestacija nosi novi tematski predznak, dok se osmišljavanje koncepta prepušta drugom pesniku ili pesnikinji. Urednica ovogodišnjeg programa je pesnikinja i dramaturškinja Maša Seničić.

Sav program/sadržaj manifestacije biće dostupan na Jutjub kanalu Kulturnog centra Beograda i Fejsbuk i Instagram stranicama.

Pixabay

Dobro poznata dečja igra na koju se oslanjamo u naslovu – Papir kamen makaze – zasniva se na nehijerarhijskom cikličnom sistemu, sa devet mogućih kombinacija poteza. Upravo toliko mladih autora i autorki, koji stvaraju na istom jeziku, ove godine predstaviće se kroz svoje stihove: Ðorđe Ivković, Marija Dejanović, Marija Dragnić, Tomislav Augustinčić, Radmila Petrović, Alen Brlek, Vladana Perlić, Anita Pajević i Jana Radičević.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu pružio je dodatnu podršku ovogodišnjoj manifestaciji, pa će tako i tri mlade italijanske pesnikinje – Ðulija Martini, Alma Spina i Beatriče Kristali biti deo ovogodišnjeg programa.

Pročitajte još

Njihove pesme biće prvi put prevedene na srpski jezik posebno za ovu priliku, a autorke će poslati svoje snimke čitanja i predstavljanja koji će gledaocima biti dostupni sa titlovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike