Koncerti u Galeriji: Najlepše kompozicije u Kulturnom centru

05.12.2020

15:41 >> 19:33

0

Ciklus nastupa biće upriličen do kraja godine u Galeriji Artget, a na repertoaru su Betoven, Šopen, Dvoržak...

Koncerti u Galeriji: Najlepše kompozicije u Kulturnom centru
Copyright Pixabay

Ciklus “Koncerti u Galeriji” pod krovom Kulturnog centra Beograd (KCB), u Galeriji Artget, počinju u ponedeljak od 16 časova, nastupom pijanistkinje Jovane Nikolić.

Umetnica je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u gradu Karlsruhe, Nemačka. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, a publici će se predstaviti klavirskim kompozicijama Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

Dve nedelje kasnije, 21. decembra nastupiće pijanista Borko Milojković kome će gostovati pijanistkinja Jasna Đurović iz Banja Luke. Milojković je nastupao širom zemlje, kao i u Mađarskoj, Makedoniji i Francuskoj, a na programu njegovog koncerta biće dela Šopena, Dvoržaka i Skrjabina.

Pixabay

Kraj godine – 28. decembar biće posvećen mladoj umetnici na violini Jovani Udović koja će izvesti novogodišnji koncert sa klavirskim saradnikom Ukijem Ovaskainenom. Udović ide u Školu za muzičke talente u Ćupriji i do sada je osvojila brojne nagrade u zemlji i inostranstvu i na njenom programu su dela Fransisa Pulenka i Ernesta Šosona.

Taj koncert će biti emitovan onlajn na Jutjub kanalu KCB u 12.00 časova.

Broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 20 i uprava te ustanove apeluje na publiku da se jave ne bi li rezervisali svoje mesto na koncertu. Već narednog dana, snimak dela nastupa biće objavljen na Jutjubu kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju.

Pročitajte još: Novogodišnji koncert Bečke filharmonije u do sada neviđenom izdanju

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike