Produženo trajanje izložbe Miloša Šobajića u Kombank dvorani

25.03.2021

07:31 >> 10:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Posetioci će u delima izvrsnog umetnika moći da uživaju čak mesec dana duže

Produženo trajanje izložbe Miloša Šobajića u Kombank dvorani
Copyright 24sedam / Goran Sivački

Iako je prvobitno izložba slika, skulptura i video radova Miloša Šobajića u novootvorenoj Galeriji Kombank dvorane trebalo da traje do 25. marta, zbog velikog interesovanja posetilaca trajaće do 1. maja. Tako će ljubitelji umetnosti u delima ovog jedinstvenog stvaraoca moći da uživaju čak mesec dana duže nego što je prvobitno bilo planirano.

Podsetimo, izložba je otvorena 5. marta,  kada je svečano i započeo rad Galerije. Tada je ujedno i predstavljena knjiga Miloša Šobajića „Mojih devet života“ u izdanju Vukotić medije.

24sedam / Goran Sivački

Na izložbi, posetioci mogu da vide sedam monumentalnih slika nastalih u poslednjih desetak godina, kao i sliku koja je obeležila početka pariskog stvaralaštva slikara, ali i tri umetnikove skulpture koje su izlagane širom Evrope.

Miloš Šobajić je na otvaranju izložbe poručio da ona opisuje njegovih poselednjih 20 godina rada, koje svrstava pod zajedničku temu „Progoni“.

24sedam / Goran Sivački

Navedena umetnička dela će nakon izložbe predstavljati deo trajne umetničke postavke Kombank dvorane, koja će na ovaj način odati posebnu pažnju i prostor posvetiti najvećem slikaru današnjice.

Pročitajte još

Za Kombank dvoranu otvaranje Galerije je jedno novo poglavlje u kulturnom životu i radu, jer je kao institucija na ovaj način pružila podršku i likovnoj umetnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike