Produženo trajanje izložbe Miloša Šobajića u Kombank dvorani

25.03.2021 | 07:31 >> 10:10

Autor: Dejan Ćirić

Posetioci će u delima izvrsnog umetnika moći da uživaju čak mesec dana duže

Copyright 24sedam / Goran Sivački

Iako je prvobitno izložba slika, skulptura i video radova Miloša Šobajića u novootvorenoj Galeriji Kombank dvorane trebalo da traje do 25. marta, zbog velikog interesovanja posetilaca trajaće do 1. maja. Tako će ljubitelji umetnosti u delima ovog jedinstvenog stvaraoca moći da uživaju čak mesec dana duže nego što je prvobitno bilo planirano.

Podsetimo, izložba je otvorena 5. marta,  kada je svečano i započeo rad Galerije. Tada je ujedno i predstavljena knjiga Miloša Šobajića „Mojih devet života“ u izdanju Vukotić medije.

Copyright 24sedam / Goran Sivački

Na izložbi, posetioci mogu da vide sedam monumentalnih slika nastalih u poslednjih desetak godina, kao i sliku koja je obeležila početka pariskog stvaralaštva slikara, ali i tri umetnikove skulpture koje su izlagane širom Evrope.

Miloš Šobajić je na otvaranju izložbe poručio da ona opisuje njegovih poselednjih 20 godina rada, koje svrstava pod zajedničku temu „Progoni“.

Copyright 24sedam / Goran Sivački

Navedena umetnička dela će nakon izložbe predstavljati deo trajne umetničke postavke Kombank dvorane, koja će na ovaj način odati posebnu pažnju i prostor posvetiti najvećem slikaru današnjice.

Pročitajte još

Za Kombank dvoranu otvaranje Galerije je jedno novo poglavlje u kulturnom životu i radu, jer je kao institucija na ovaj način pružila podršku i likovnoj umetnosti.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam