Robertu Beninjiju „Zlatni lav“ za životno delo

16.04.2021

06:38 >> 09:29

0

Autor: Dejan Ćirić

Karijeru je započeo tokom ranih 70-ih i ubrzo je postao jedan od najomiljenijih i najpopularnijih italijanskih glumaca, režisera i scenarista, poznat i cenjen

Robertu Beninjiju „Zlatni lav“ za životno delo
Copyright Profimedia

Oskarovac Roberto Beninji primiće ovogodišnjeg „Zlatnog lava“ za životno delo na 78. Venecijanskom filmskom festivalu koji će se održati od 1. do 11. septembra, saopštili su organizatori.

Ovim povodom, reditelj filma „Život je lep“, koji je 1999. dobio Oskara za najbolje strano ostvarenje, izjavio je da mu je srce puno radosti i zahvalnosti.

– Neizmerna je čast primiti tako važno priznanje za moj rad od Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji – rekao je Beninji.

Profimedia

Odluka je doneta na predlog direktora festivala Alberta Barbere, koji je za Beninjija rekao da se od samog svog debija, obeleženog inovativnim pristupom pravilima i tradiciji, izdvojio u panorami italijanske scenske umetnosti kao figura bez premca, prenose Novosti.

„Žonglirajući svojim nastupima na pozorišnim scenama, filmskim setovima i u televizijskim studijima, svaki put sa iznenađujućim rezultatima, on blista u svima njima zahvaljujući svojoj bujnosti, plahovitosti i strasnoj radosti koja je možda najoriginalnije obeležje njegovog opusa – naveo je Barbera.

Pročitajte još

Beninji je rođen 27. oktobra 1952. godine u Manijanu, u Italiji. Karijeru je započeo tokom ranih 70-ih i ubrzo je postao jedan od najomiljenijih i najpopularnijih italijanskih glumaca, režisera i scenarista, poznat i cenjen širom sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike