U znak sećanja na čuvenu kompozitorku: Prvi festival „Isidora Žebeljan“

28.04.2021

05:10 >> 08:27

0

Autor: Dejan Ćirić

Poziv za slanje kompozicija već je otvoren i trajaće do 9. maja, do kada će svi zainteresovani mladi kompozitori moći da pošalju po dva dela

U znak sećanja na čuvenu kompozitorku: Prvi festival „Isidora Žebeljan“
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Prvo izdanje međunarodnog festivala “Isidora Žebeljan”, koje čuva sećanje na lik i delo jedne od najznačajnijih domaćih kompozitorki, biće održano u junu ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, a u organizaciji Muzičke omladine Kragujevac.

Program festivala će činiti koncerti umetničke muzike, predavanja, okrugli stolovi, emitovanje opera, intervjua i drugih video materijala, kao i takmičenje mladih kompozitora, koje ima za cilj podsticanje i promociju njihovog stvaralaštva među domaćom i stranom publikom.

Tanjug/Rade Prelić

Poziv za slanje kompozicija već je otvoren i trajaće do 9. maja, do kada će svi zainteresovani mladi kompozitori moći da pošalju po dva dela.

Kompozicije će ocenjivati tročlani internacionalni žiri, a propozicije za učešće na takmičenju, kao i link za slanje prijava može se pronaći na Fejsbuk stranici Muzičke omladine Kragujevca, dok će detaljan program festivala biti poznat nakon rezultata konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Pročitajte još

Na svetskoj muzičkoj sceni Isidora Žebeljan je bila najizvođenija srpska kompozitorka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike